Gemeente Ferwerderadiel

Opening bedrijfsverzamelgebouw in Marrum


Het nieuwe bedrijfsverzamelgebouw aan de Nieuweweg in Marrum is op 5 november a.s. om 15.00 uur geopend. De openingshandeling werd uitgevoerd door Lieuwe Hoogsteen (lid van de werkgroep Bedrijfsverzamelgebouw), samen met de huurders van het verzamelgebouw. Sprekers waren burgemeester mr. W. van den Berg en de heer A. van den Broek, directeur Doarp en Bedriuw Fryslân (DBF).

OPENING BEDRIJFSVERZAMELGEBOUW IN MARRUM

In het bedrijfsverzamelgebouw is voorlopig plaats voor vijf huurders met een mogelijkheid voor uitbreiding. Momenteel zijn vier van de vijf units verhuurd.

Eigenaar en exploitant van het gebouw is DBF. Het gebouw is tot stand gekomen in opdracht van DBF, ondersteund met provinciale en gemeentelijke subsidie.

Het idee om een bedrijfsverzamelgebouw te bouwen is oorspronkelijk ontstaan vanuit het project Yn e Line. In dit kader werd een werkgroep Startende ondernemers opgericht, bestaande uit DBF, de gemeente Ferwerderadiel en een aantal vrijwilligers uit de gemeente. Enthousiast is deze werkgroep van start gegaan met een inventarisatieavond in Marrum, om de belangstelling voor een dergelijk gebouw te peilen bij startende ondernemers. Vervolgens werden de plannen uitgewerkt en gepresenteerd op een speciale informatie avond voor potentiële huurders van de bedrijfsruimten. Een aantal adviseurs, waaronder een notaris, belasting- en administratiekantoor, Kamer van Koophandel, Rabobank en DBF, was aanwezig om de belangstellenden zo breed mogelijk te informeren.

De huurders zijn: onderhoudsbedrijf BPS, T. Buursma Electro(service), Simmer(agri-housing-hygiëne) en Poets- en reparatiebedrijf van der Meer.

OPENING BEDRIJFSVERZAMELGEBOUW IN MARRUM

Meer informatie?
Neem contact op met de heer B. de Boer, bedrijvencontactfunctionaris gemeente Ferwerderadiel, telefoon: 0518 41 88 57 of E-mail: b.de.boer@ferwerderadiel.nl