Politie Drenthe

Recherche Assen succesvol in harddrugsonderzoek

Assen 09-11-2004

Recherche Assen succesvol in harddrugsonderzoek

De recherche van het district Noord (afdeling verdovende middelen)) heeft in de maanden oktober en november 16 personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij en handel in harddrugs.

Vanaf september 2004 werd er onderzoek verricht naar de handel in harddrugs door twee Assenaren van 47 en 42 jaar oud. De 47 jarige liet de 42 jarige vanaf het voorjaar 2004 heroïne verkopen aan ruim dertig klanten uit voornamelijk Assen.Van de winst betaalden de heren hun dagelijkse portie heroïne en cocaïne. De cocaïne werd gekocht van een 21 jarige Assenaar.

Op dinsdag 26 oktober 2004 zijn deze drie mannen aangehouden en verhoord. Ze werden op 29 oktober 04 door de Rechter-Commissaris in bewaring gesteld en zitten nu in gevangenhouding.

Tijdens hun aanhouding hadden de 47 en 21 jarige een handelshoeveelheid heroïne en cocaïne in hun bezit. Bij de daarop volgende doorzoekingen werd in de woning van de 47 jarige en de 21 jarige een handelshoeveelheid cocaïne en heroïne inbeslaggenomen alsmede een niet van echt te onderscheiden namaak pistool.

Het onderzoek bevindt zich in een afrondende fase. Het proces-verbaal wordt binnenkort naar het Openbaar Ministerie gezonden.

Ron Reinds verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe t van dit bericht. Tel. 06-52528707