Politie Zuid-Holland-Zuid

09/11 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

09-11-2004 - Persberichten District II

PROJECT SNELHEIDSCONTROLE ALBLASSERDAM
ALBLASSERDAM- Het Verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie heeft in de periode van 1 april tot en met 30 september ruim 160.000 voertuigen gecontroleerd tijdens snelheidscontroles in Alblasserdam. De politie Zuid-Holland-Zuid startte op 1 april jl. in samenwerking met de gemeente Alblasserdam het snelheidscontroleproject. De controles vinden plaats op De Helling, Edisonweg, Oost en West Kinderdijk, Plantageweg, Randweg, Van Eesterensingel en Van Hogendorpweg. Uit onderzoek is gebleken dat dit de gevaarlijkste wegen van Alblasserdam zijn. In totaal zijn van de 160.000 gecontroleerde voertuigen 7.444 bestuurders bekeurd. Dit beteekent dat 4,7% van de bestuurders te hard rijdt. In de maanden juli tot en met september is het aantal verkeersovertreders met 3,17% gedaald ten opzichte van de eerste maanden van het project te weten april tot en met juni 2004. Het percentage verkeersovertreders op de Edisonweg is relatief gezien het hoogst met 8,13%. Desondanks is te concluderen dat ook aan de Edisonweg het aantal mensen dat te hard rijdt, aanzienlijk afneemt ten opzichte van de eerste drie maanden van het project.

De politie Zuid-Holland-Zuid startte op 1 april j.l. het snelheidscontroleproject in samenwerking met de gemeente Alblasserdam. Het doel van de controles is dat automobilisten zich houden aan de ingestelde maximum snelheid. Naleving van de maximum snelheid leidt tot een afname van het aantal ongevallen én de ernst van de ongevallen. Uiteindelijk wordt er naar gestreefd om het aantal verkeersslachtoffers te laten afnemen. Bij de snelheidscontroles wordt gebruik gemaakt van zowel opvallende als onopvallende controles. De controles vinden voornamelijk plaats in de ochtend-, middag- en avondspits. Dit zijn de momenten waarop er veel gemengd verkeer op de weg is. Overigens controleert het VHT niet alleen op snelheid, maar ook op het dragen van gordels en de helm. De looptijd van het snelheidsproject is twee jaar.

STALKER AANGEHOUDEN
PAPENDRECHT Een 41-jarige man uit Alblasserdam is op 8 november op het politiebureau aan de Poldermolen aangehouden. Hij meldde zich daar vrijwillig. Hij wordt ervan verdacht een 40-jarige vrouw uit Papendrecht de afgelopen vijf maanden te hebben gestalkt en bedreigd. De twee hadden een relatie met elkaar die in juni 2004, tegen de zin van de man, stukliep. Ook de nieuwe relatie van de vrouw werd bedreigd. De Officier van Jusititie gaf toestemming voor aanhouding buiten heterdaad. De verdachte is in verzekering gesteld.

JONGENS AANGEHOUDEN
ALBLASSERDAM Twee jongens van 16 en 17 jaar, beiden uit Bleskensgraaf, zijn op 8 november aangehouden, op respectievelijk het politiebureau in Bleskensgraaf en het bureau in Sliedrecht. Ze worden ervan verdacht betrokken te zijn bij een vechtpartij die op 24 oktober op de West Kinderijk plaatsvond. Toen werd een 18-jarige man uit Alblasserdam in elkaar geslagen. Hij liep daarbij een keuzing op zijn hoofd, twee scheefgeslagen tanden, een sne in zijn vinger en een pijnlijke enkel op. Nadat de man in elkaar geslagen was, rolde hij de dijk af, kwam in het water terecht en werd gewond achtergelaten. De politie startte direct een onderzoek. De 16-jarige is in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

AANRIJDING: GETUIGEN GEZOCHT
ALBLASSERDAM De Politie Zuid-Holland-Zuid is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van een aanrijding op 6 november. Op de parkeerplaats van het Makado Winkelcentrum, ter hoogte van de slagerij in de middenvakken had een 56-jarige vrouw uit Alblasserdam haar personenauto geparkeerd. Toen zij terugkwam van boodschappen doen, zat er een flinke deuk in de linkerzijde van haar auto en was de onderzijde van het voertuig ontzet.

De Politie Zuid-Holland-Zuid vermoedt dat de schade is veroorzaakt door een aanrijding met een andere (personen)auto en is op zoek naar mensen die hiervan getuigen zijn geweest. Zij kunnen bellen naar 0900-8844 (lokaal tarief).