Districten stad Utrecht, 11.30 uur

Utrecht 09-11-2004 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Winkeldiefstal

UTRECHT - Op maandagochtend is een 21-jarige verdachte uit Utrecht aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Op het moment dat de man de winkel op de Steenweg wilde verlaten, gingen de alarmpoortjes af. Vervolgens zette hij het op een lopen. Tijdens zijn vlucht gooide hij de gestolen kleding op de grond. Na een korte achtervolging kon de verdachte worden aangehouden door de beveiligingsbeambte. Deze heeft de man overgedragen aan de politie.

Straatroof

UTRECHT - Op maandagavond omstreeks 23.50 uur werd een vrouw beroofd van haar tas.

Omstreeks 23.50 uur liep de 21-jarige vrouw uit Utrecht op de Troelstralaan. Plotseling werd door een man op een fiets aan de tas van de vrouw getrokken. Deze wist de tas nog even vast te houden. De man trok echter dusdanig hard dat hij er toch in slaagde om de tas van de vrouw te bemachtigen. De man fietste vervolgens weg in de richting van de Kardinaal de Jongweg.

Het signalement van de verdachte luidt: man, ongeveer 1.80m tot 1.90m lang, licht getinte huidskleur. De man droeg een korte zwarte stoffen jas, een blauwe spijkerbroek, zwarte schoenen en een zwarte pet/baseball cap.

De politie is op zoek naar getuigen die rond 23.50 uur iets gezien hebben rond de Troelstralaan. Zij kunnen contact opnemen met Politie district Utrecht-Noord via 0900-8844

Te snel

UTRECHT - Op de Moezeldreef hield de politie maandagavond van 19.45 uur tot 22.00 uur een radarsnelheidscontrole. In totaal reden 483 voertuigen langs het controlepunt en deden 69 bestuurders dat te snel. De bestuurder met de meeste haast reed 80 km/uur, ondanks de limiet van 50 km/uur.

Scooter botst frontaal op surveillancewagen

UTRECHT - Op maandagavond botst een scooter frontaal op een stilstaande surveillancewagen.

Omstreeks 22.50 uur zagen agenten op de Amerikalaan een scooter zonder verlichting rijden. Toen de bromfietser probeerde te ontkomen, botste hij frontaal op een politiewagen. De 16-jarige bestuurder rende vervolgens weg. Na een korte achtervolging kon de jongen in een struikgewas worden aangehouden.

Poging tot beroving

UTRECHT Op maandagavond is een vrouw uit Utrecht slachtoffer geworden van een poging tot beroving.

Omstreeks 19.45 uur stond een 22-jarige vrouw bij een giromaat te pinnen op t Goylaan. Plotseling voelde de vrouw iets op haar bovenbeen. Daarna voelt zij iets aan jas en vervolgens wordt er iets gemompeld in haar rechteroor. Daarop begon de vrouw te gillen en vluchtten twee jongens in de richting van de Ruijgenhoeklaan. De verdachten waren kennelijk van plan om de vrouw te beroven.

Signalement van de verdachte 1: 15 of 16 jaar, ongeveer 1.70 m lang, zwart stekeltjes haar. De verdachte droeg een lichte jas met een capuchon en bontkraag, een spijkerbroek en vermoedelijk lichte sportschoenen.

Signalement verdachte 2: Ongeveer 1.65m tot 1.70m lang. De verdachte droeg een donkere halflange jas en een donkere broek.

De politie is op zoek naar getuigen die rond 19.45 uur iets gezien hebben rond t Goylaan. Zij kunnen contact opnemen met Politie district Tolsteeg via 0900-8844.

Straatroof

UTRECHT Op maandagmiddag werd een vrouw uit Utrecht beroofd van haar handtas.

Omstreeks 15.45 uur liep de 80-jarige vrouw op de Eykmanlaan toen zij door een fietser werd ingehaald. Deze trok de handtas van de vrouw met kracht uit haar hand en reed daarop hard weg in de richting van de Eykmanflat.

De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Paardenveld, tel: 0900- 8844.