Politie Groningen

Politie lost overvallen in Stadspark en Hoogkerk op (09/11/04)

Groningen en Hoogkerk, 09-11-2004 - De politie heeft een onderzoek afgerond naar de criminele praktijken van drie jonge inwoners van Groningen in de leeftijd van 15, 18 en 22 jaar. Met de aanhouding van de drie knapen wist de politie twee overvallen in het Stadspark en één overval op een cafetaria in Hoogkerk op te lossen.

Allereerst werd een 61-jarige man uit Groningen in het Stadspark op 18 augustus overvallen. Het slachtoffer werd door de verdachten op de hoek Paviljoenlaan met de Campinglaan beroofd van zijn geld, sieraden en fiets. De man werd bedreigd met een mes en een pistool en werd bij de schermutseling die ontstond met een mes in zijn dijbeen geprikt. De daders wisten na de roof via een sloot te vluchten. Het slachtoffer wist bij de camping de politie te waarschuwen. De politie doorzocht een gedeelte van het Stadspark, maar bleef de zoektocht naar de daders zonder resultaat.

Op 20 augustus werd een 28-jarige vrouw, ook rond middernacht op dezelfde plaats beroofd van een klein geldbedrag. Zij werd door het drietal bedreigd met twee vuurwapens en een mes. Ook ditmaal konden de verdachten ontkomen. Na de tweede overval op de 28-jarige vrouw werd het drietal later in de nacht in een auto gecontroleerd. Uit later onderzoek kwam vast te staan dat het drietal in aanmerking kwam voor de twee overvallen in het Stadspark.

Overval cafetaria
Ook bekenden twee verdachten dat zij op 13 oktober van het vorig jaar, kort voor middernacht een cafetaria aan de Zuiderweg in Hoogkerk hadden overvallen. Onder dreiging van vuurwapens werd bij deze overval een som geld buitgemaakt. Verder bekende het drietal dat ze twee keer hadden geprobeerd om een personenauto te stelen. Beide diefstallen lukten niet en bleef het bij een poging. Het drietal pleegde de overvallen met het doel om extra geld uit te kunnen geven voor de aanschaf van softdrugs en voor het uitgaan. De overvallen leverden weinig buit op. Het drietal zit nog vast.