Koninklijk Horeca Nederland


Brabant benoemd tot Beste Regio 2004

Persbericht 9 november 2004
Oost Brabant benoemd tot Beste Regio 2004
WOERDEN/ LEEUWARDEN, 9 november 2004 -- Dit jaar beloont Koninklijk Horeca Nederland voor de tweede maal een regionaal bestuur. Het Landelijk Bestuur heeft Oost Brabant tot Beste Regio 2004 benoemd. Op dinsdag 9 november ontving het bestuur van Oost Brabant tijdens het jaarcongres in Leeuwarden een beker uit handen van Hans Langereis, landelijk vice-voorzitter van Koninklijk Horeca Nederland.

De regio Oost Brabant is bekroond omdat ze onder leiding van een nieuwe voorzitter zijn uitgegroeid tot een zeer goed bestuurdersplatform. De regio stimuleert actief de samenwerking op provinciaal, regionaal en lokaal niveau. Onlangs nog organiseerde het regiobestuur een succesvolle bestuurdersdag voor de afdelingen, die afgesloten werd met een geanimeerde netwerkbijeenkomst.

De regio Oost Brabant voert een voortreffelijk financieel beleid, mede gebaseerd op de richtlijnen vanuit de landelijke organisatie. Het bestuur denkt op constructieve wijze mee met vraagstukken van nationaal belang. Het bestuur heeft werkgroepen ingesteld om taken te spreiden en geeft daarmee invulling aan een netwerkstructuur. Externe vertegenwoordigers koppelen overleggen terug in vergaderingen van (leden)vergaderingen.

Behalve een beker en een oorkonde, ontvangt de winnende regio eigen briefpapier, waarop is vermeld, dat ze verkozen is tot Beste Regio 2004.

Koninklijk Horeca Nederland behartigt de belangen van ruim 20.000 horecaondernemers. De vereniging is opgebouwd uit 16 regios, die weer onderverdeeld zijn in 216 lokale regios.
De organisatie onderscheidt 7 horecasectoren.

In 2003 werd de Regio Drenthe bekroond.

---