Koninklijk Horeca Nederland

benoemd tot Beste Afdeling 2004

Persbericht 9 november 2004
Veere benoemd tot Beste Afdeling 2004
WOERDEN/ LEEUWARDEN, 9 november 2004 -- Dit jaar beloont Koninklijk Horeca Nederland voor de tweede maal één van haar afdelingen voor het behartigen van collectieve belangen van plaatselijke horecaondernemers. Het Landelijk Bestuur heeft Veere tot Beste Afdeling 2004 benoemd. Op dinsdag 9 november ontving het bestuur van Veere tijdens het jaarcongres in Leeuwarden een beker uit handen van Hans Langereis, landelijk vice-voorzitter van Koninklijk Horeca Nederland.

De afdeling Veere is tot Beste Afdeling 2004 gekozen, omdat het bestuur niet alleen als hecht team opereert, maar ook omdat ze activiteiten organiseert in het kader van een goed imago voor de horeca. Het bestuur geeft een goede invulling aan de kerntaken van een afdeling en vormt een bindende schakel tussen de leden en de vereniging. Niet alleen organiseert het bestuur twee maal per jaar een algemene ledenvergadering, maar ook een jaarlijkse informele bijeenkomst.

De afdeling Veere neemt deel aan de kwaliteitskring van de gemeente Veere en vertegenwoordigt de horeca in het Economisch Platform, het adviesorgaan van het College en de gemeenteraad. Daarnaast worden politieke en internationale contacten onderhouden, waaronder een uitwisseling met de horeca Vlaanderen/ Gent. Hierdoor brengt het bestuur de rol, die de horeca in de samenleving speelt, bij lokale overheden en het grote publiek onder de aandacht.

Behalve een beker en een oorkonde, ontvangt de winnende afdeling eigen briefpapier, waarop is vermeld, dat ze verkozen is tot Beste Afdeling 2004 van Koninklijk Horeca Nederland.

Koninklijk Horeca Nederland behartigt de belangen van ruim 20.000 horecaondernemers. De vereniging is opgebouwd uit 16 regios, die weer onderverdeeld zijn in 216 lokale regios.
De organisatie onderscheidt 7 horecasectoren.

Vorig jaar was de afdeling Baarn/Soest de eerste winnaar.
---