1e persbericht van dinsdag 9 november 2004

Eindhoven 09-11-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verkeerscontroles

De politie heeft maandag tussen 18.00 en 22.00 uur verkeerscontroles gehouden op de Frederiklaan, de Kastanjelaan, de Beukenlaan en de Willemstraat. Er zijn 35 bekeuringen opgemaakt. Het merendeel betrof fietsers en bromfietsers die zonder verlichting reden.

Son: Man dreigt met stroomstootwapen

Maandagavond rond 22.40 uur is op het industrieterrein Ekkersrijt een 20-jarige man uit Son aangehouden. Hij was met zijn bromfiets achterop de auto gereden van een 22-jarige man uit Beek en Donk. Toen de man uit Beek en Donk uit zijn auto stapte werd hij door de bromfietser met een stroomstootwapen bedreigd. De politie werd gewaarschuwd. Het stroomstootwapen werd in beslaggenomen en de man aangehouden. In de buddyseat van zijn brommer vonden de agenten ook nog twee 9mm patronen.

Deurne: Inbraken

Maandagnacht rond 2.50 uur is ingebroken in een kantine van een vereniging aan de Vloeieindsedreef in Deurne. Met grof geweld werd een deur geforceerd. De alarminstallatie werd vernield en binnen werden kasten opengebroken. Voor zover viel na te gaan was er door de inbrekers niets gestolen.

In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken bij een kantoor aan de Lagekerk in Deurne. De toegangsdeur werd opengebroken. De inbrekers vonden echter niets van hun gading en zijn zonder buit vertrokken.

Asten: Dronken automobilist moet rijbewijs inleveren

Dinsdagmorgen om 1.40 uur is op de Prins Bernhardstraat een 52-jarige Astenaar aangehouden. Hij zat dronken achter het stuur van zijn auto. Tijdens een ademtest op het politiebureau werd een alcoholpromillage van 1,9 vastgesteld. De politie heeft het rijbewijs van de man ingenomen en tegen hem wordt bovendien proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Kinderkleding gestolen

Maandagnacht rond 3.00 uur is ingebroken bij een kledingwinkel aan de Burgemeester van Hoofflaan. De ruit van de toegangsdeur werd ingegooid. Er werd een nog onbekende hoeveelheid kinderkleding gestolen. Er zijn twee mannen gezien de beiden bivakmutsen droegen en gebruik maakten van een paarse Volkswagen Golf.

Geldrop: Beeldscherm gestolen

Maandagnacht rond 3.45 uur is ingebroken bij een bedrijf aan de Spaarpot in Geldrop. Er werd een ruit ingeslagen om binnen te komen. Er is een computerbeeldscherm gestolen.