Ingezonden persbericht


Ricoh Europe verstuurt digitaal ondertekende elektronische facturen op basis van Izemail

Izecom en PinkRoccade ondersteunen efficiëntere en kosteneffectieve facturering

Amsterdam, 9 november 2004 - Ricoh Europe gaat als eerste bedrijf met Izemail van het Nederlandse softwarebedrijf Izecom elektronische facturen versturen, die zijn ondertekend met een rechtsgeldige elektronische handtekening. Met Izemail kunnen bedrijven facturen eenvoudig en snel rechtsgeldig digitaal ondertekenen. Doordat een gekwalificeerde elektronische handtekening wordt gebruikt, erkennen belastingdiensten in alle EU-landen deze elektronische facturen. Ricoh Europe, de Europese tak van de wereldwijde producent van apparatuur voor kantoorautomatisering, gebruikt Izemail in eerste instantie voor het versturen van interne facturen.

"Door facturen via e-mail te versturen, bespaart Ricoh enorm op printkosten en op het versturen en archiveren van papieren facturen", zegt Christine Karman, directeur van Izecom. "Elektronische facturen zijn direct op te slaan in een financieel systeem. Vervolgens zijn ze eenvoudig op te zoeken, zelfs jaren na dato. Een bedrijf als Ricoh Europe verstuurt per dag honderden facturen. Door dit elektronisch te doen, lopen de besparingen op directe kosten op tot duizenden euro's. Daarnaast wordt een veelvoud daarvan op arbeid bespaard. Een snelle ROI is dan ook kenmerkend voor onze Izemail-oplossing."

Tot nu toe verstuurde Ricoh facturen zowel elektronisch als op papier naar de vestigingen in Europese landen. De papieren factuur was nodig voor archivering, onder andere als BTW-bewijsstuk voor een belastingdienst. Doordat de boekhouding van Ricoh alleen de elektronische facturen gebruikt, heeft Ricoh samen met Izecom gezocht naar manieren om deze elektronische facturen zo te versturen, dat een papieren stroom overbodig wordt. Izemail kan pdf-bestanden - dus ook facturen - automatisch ondertekenen met een officiële ('gekwalificeerde') handtekening van Ricoh voordat ze worden verstuurd. Een standaardversie van Acrobat Reader is voldoende voor de ontvangende partij en een belastingdienst om de handtekening te verifiëren. Gebruikers kunnen met Izemail-software eenvoudig e-mail versleutelen en ondertekenen. Izemail werkt met bestaande mailservers en mail-clients, en houdt zich aan de S/MIME-standaard. Hierdoor werkt de oplossing met certificaten van onder andere PinkRoccade, VeriSign en andere leveranciers.

Ricoh gebruikt voor het aanmaken van facturen Planet Press-software, geleverd door ObjectifLune Benelux. De ondertekening vindt plaats met een gekwalificeerde handtekening op een smartcard. PinkRoccade heeft deze technologie geleverd.

Over Izecom
Izecom is een Nederlands softwarebedrijf met ervaring en expertise op het gebied van internetgerelateerde softwareapplicaties, -ontwikkeling, -implementatie, -ondersteuning en -consultancy. Het bedrijf biedt gebruiksvriendelijke oplossingen voor de versleuteling en ondertekening van e-mail. Izecom heeft klanten in de advocatuur, zorgsector, bankwereld, industrie en accountancy in Europa en de Verenigde Staten. Internetexpert/visionair Christine Karman is oprichter en CEO van Izecom. Kijk voor meer informatie op www.izecom.com