Politie Twente

Persberichten Politie Twente 9 november 2004

Aanhoudingen na vernieling

Vier personen aangehouden na vernielen ruit van school

Enschede

Dinsdagmorgen 9 november om ongeveer 01.15 uur werd gemeld dat op het schoolplein van een school aan de Celsiusstraat in Enschede een groep jongeren zat die veel overlast veroorzaakten. Toen de politiemensen bijna ter plaatse waren kwam de tweede melding en werd doorgegeven dat er een ruit was vernield. Toen de politiemensen het schoolplein opliepen vloog de hele groep, ongeveer 10 personen, uit elkaar. Vier personen, jongens van 18 en 19 jr., konden worden achterhaald en zijn naar het bureau overgebracht en voor de rest van de nacht voor verder onderzoek opgesloten. In de loop van de dinsdag zijn de vier afgehoord en proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-138604)

Gewapende overval

Bewoners door vier mannen met bivakmutsen op in hun woning overvallen

Boekelo

Maandagavond 8 november om ongeveer 22.10 uur werd een overval gemeld op een woonhuis aan de Windmolenweg in Boekelo. Bleek dat ongeveer 5 minuten daarvoor op het raam van geslagen van de woning en toen de 57 jr. bewoner ging kijken en de deur opende, stormden vier mannen naar binnen. De vier droegen bivakmutsen en bedreigden de 57 jr. en zijn 56 jr. echtgenote met een vuurwapen. De twee werden vastgebonden en de vier gingen op onderzoek de woning in. Na enkele minuten kwamen de vier weer in de woonkamer en vernielden de twee telefoons die daar aanwezig waren. Hierop verlieten de vier mannen de woning met bij zich een kistje waarvan zij vermoedelijk hebben gedacht dat hier geld in zou zitten. Dit is niet het geval, in het kistje zitten kentekenbewijzen van oude motoren die door de 57 jr. worden verzameld. De 57 jr. bewoner heeft zich zelf weten te bevrijden en kon toen de politie waarschuwen. Een onderzoek naar de daders is direct ingesteld, maar heeft nog niet tot het gewenste resultaat geleid. De politie is op zoek naar getuigen die wellicht rond de klok van tienen, even daarvoor of daarna, iets aan de Windmolenweg in Boekelo is opgevallen. Zij worden verzocht contact op te nemen met 0900-8844 of met meld misdaad anoniem, 0800-7000 (04-138583)

Twee "snelle" automobiliste(s)n

Een bestuurster en een bestuurder moeten rijbewijs in leveren na met veel te hoge snelheid te hebben gereden

Enschede / Almelo

Maandag 8 november zijn op de A 35 tussen Enschede en Almelo een tweetal personen aangehouden die met een veel te hoge snelheid reden, en hun rijbewijs in mochten leveren. Een en ander werd met behulp van de videoauto geconstateerd In eerste instantie werd bij het traject, daar waar door wegwerkzaamheden in de richting Almelo, 70 km is toegestaan, een 30 jr. Enschedese automobiliste betrapt terwijl ze 130 km. per uur reed. In de andere richting, dus richting Enschede, werd geconstateerd dat een 27 jr. man uit Bussum ruim 170 reed waar 120 is toegestaan en even later 160 waar 100 mag. Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt. (04-138406)

Politie zoekt getuigen

Politie is op zoek naar getuigen van een doorrijding na aanrijding

Losser

Een 55 jr. Lossenaar kwam maandagmorgen 8 november aan het politiebureau in Losser en vertelde dat hij zondagavond de 7e tussen 19 en 19.30 uur een ongeval had gehad op de Deppenbroekweg in Losser. Hij had daar op zijn snorfiets gereden en een auto was hem tegemoetgekomen met groot licht aan. Deze auto had op de weghelft van de 55 jr. gereden waardoor hij genoodzaakt was geweest om uit te wijken en de greppel in te rijden. Hij heeft zich onder doktersbehandeling gesteld en een zware hersenschudding bleek, in het ziekenhuis zijn nog foto's gemaakt. De snorfiets is zwaar beschadigd. Omdat hij zich in eerste instantie niets kon herinneren is de 55 jr. pas op maandag naar de politie gegaan om e.e.a. te melden. Hij gaf verder aan dat het om een auto gaat uit de middenklasse en dat de bestuurder of bestuurster wel degelijk iets moet hebben gemerkt. De politie wil graag in contact komen met eventuele getuigen van dit voorval. Zij worden verzocht te bellen met of 0900-8844 of meld misdaad anoniem 08800-7000. (04-138222)

Aanhouding na onderzoek

Man aangehouden na onderzoek i.v.m. diefstal uit tankstation

Oldenzaal

Maandag 8 november is in Deventer een 31 jr. man uit die plaats aangehouden. Bekend was dat deze persoon kon worden aangehouden i.v.m. met een onderzoek in Oldenzaal. Dit onderzoek was opgestart n.a.v. een op 28 okt. jl. gedane aangifte van diefstal van sigaretten uit een tankstation aan de Enschedesestraat in Oldenzaal. De 31 jr. is in de loop van maandag de 8e in verzekering gesteld en het onderzoek wordt voortgezet. (04-133650)

Aanhouding na onderzoek i.v.m. beroving

Man aangehouden die ervan wordt verdacht 81 jr. mevrouw te hebben overvallen

Hengelo

Maandagavond 8 november zag een politieman een man lopen op de Marskant in Hengelo waarvan hij wist dat deze kon worden aangehouden i.v.m. een beroving van een 81 jr. mevrouw op 25 september jl. Deze man, een 32 jr. Hengeloer is aangehouden en aan het bureau voor verder onderzoek opgesloten. De 32 jr. is in de loop van dinsdag de 9e voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Voor de gegevens met betrekking tot de beroving wordt het destijds uitgebrachte persbericht bijgevoegd. (04-119638)

Bejaarde vrouw beroofd

Dader stal haar handtas toen hij haar voorbij fietste.

Hengelo

Een 81 jarige vrouw uit Hengelo deed op zaterdag 25 september '04 omstreeks 20.15 uur aangifte van beroving. Zij verklaarde dat zij met haar rolator vanaf de Elisabethstraat via het spoor over de Geerdinksweg naar de Johannaweg was gelopen. Zij werd opgeschrikt door een geluid en liet daarbij haar rolator los. Op dat moment griste een fietser, die haar passeerde haar handtas weg

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --