Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nominaties philip bloemendal prijs 2004

De jury van de Philip Bloemendal Prijs heeft de namen van de drie genomineerden bekend gemaakt voor deze tweejaarlijkse stimuleringsprijs voor een jonge talentvolle presentator op radio of televisie. In alfabetische volgorde:

Lucella Carasso (Radio 1/NOS)
Thomas Loudon (NOS Journaal/Wereldomroep)
Henry Schut (Studio Sport)

Het Philip Bloemendal Fonds, opgericht in november 2001, heeft zich met deze prijs ten doel gesteld om het kwaliteitsbesef door te geven aan nieuwe generaties presentatoren in de media. Richtsnoer is de zorg die de legendarische commentator van het Polygoon bioscoopjournaal, Philip Bloemendal, die in 1999 overleed, ruim 50 jaar aan zijn vak heeft besteed. De presentatoren dienen werkzaam te zijn op het gebied van nieuwsberichten, actualiteiten of achtergrondnieuws. Het effectief en zorgvuldig omgaan met de Nederlandse taal is een belangrijk criterium.

De vakjury bestaat uit Henk van Gelder, voorzitter (journalist bij o.a. NRC Handelsblad), Henny Stoel (voormalig presentator/eindredacteur NOS Journaal), Kees de Groot (projectmanager programmamaken Media Academie), Johanna Klaassen (docent drama en presentatietechnieken te Nijmegen) en Frits Spits (programmamaker KRO radio & televisie). De jury is tot zijn voordracht gekomen na beoordeling van de aangemelde kandidaten, werkzaam bij landelijke of regionale omroepen.

De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst op 30 november a.s. in Hilversum. De prijs zal dan worden uitgereikt door de heer Wim Kok, voormalig minister-president. De prijs bestaat uit een bedrag van E 3.500 en het kunstwerk "Speech Trumpet". Het geldbedrag dient besteed te worden aan een door de winnaar aan te geven studie- of opleidingsproject, waarmee hij of zij zich binnen het vakgebied verder kan bekwamen.

Winnaar van de eerste Philip Bloemendal Prijs (2002) is Brecht van Hulten (Jeugdjournaal).
---

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht