Ingezonden persbericht


Persbericht

ilse media start NewRulez Media BV

~ Toon Branbergen directeur nieuwe ilse media dochteronderneming ~

Amsterdam, 9 november 2004 ilse media heeft een nieuwe business unit opgestart, genaamd NewRulez Media BV. Toon Branbergen is aangesteld als nieuwe directeur van deze dochter waarin ilse media haar media-activiteiten voor de jeugd heeft ondergebracht. De eerste acquisitie van NewRulez Media was marketingplatform voor tweens Kaboem. ilse media wil met NewRulez Media een absolute nummer één-positie in de jongerenmarkt verwerven.

Voordat Toon Branbergen bij ilse media aantrad, was hij onder andere werkzaam als account director bij Lintas en richtte hij online marketingbureau Change the Script op. In zijn laatste functie was hij als ceo actief bij Framfab, een internationaal e-business bedrijf.

Toon brengt, met zijn achtergrond in de wereld van de reclamebureaus en internetconsulting, een andere kijk op media met zich mee, aldus Paul Molenaar, algemeen directeur van ilse media BV. We zijn er trots op dat hij met zijn kennis en kunde ilse media komt versterken. We denken dat die andere kijk essentieel is, omdat we geloven dat jongeren door de personal computer een nieuw en niet meer weg te denken venster op de wereld hebben. Traditionele uitgeefconcepten worden aangevuld met een breed scala aan nieuwe mogelijkheden. Daar willen wij een rol in spelen.

Het is een prachtige uitdaging om een mediabedrijf te mogen bouwen dat op een nieuwe leest geschoeid is en zich richt op een ontzettend boeiende doelgroep, zegt Branbergen. Onderzoek laat onomstotelijk zien dat het mediagedrag van jongeren is veranderd. Internet en mobiel zijn de ontmoetingsplekken voor de jeugd geworden. Met NewRulez Media richten we ons op de nieuwe belevingswereld van de jongere. Onze eerste aankoop, Kaboem, heeft in de afgelopen paar jaar laten zien dat een dergelijke aanpak succes heeft.

(291 woorden)

NB: er is een foto van Toon Branbergen beschikbaar op verzoek

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over ilse media groep
ilse media is met internetportals als www.ilse.nl , www.startpagina.nl, www.nu.nl, www.vindex.nl, www.overzicht.nl, www.download.nl, www.web-log.nl, www.wieonline.nl en www.kaboem.nl de grootste internetuitgever van Nederland. ilse media genereert 300 miljoen pageviews per maand op het internet. Daarnaast heeft ilse media een lange periode van ervaring in het ontwikkelen en verkopen van succesvolle internet advertentiemogelijkheden aan een brede doelgroep. Ook is ilse media uitgever van de Welke Gidsen. Deze uitgaven helpen de consument bij het maken van grote aankoopbeslissingen. Met het aanbod van media, zowel online als op print, bereikt ilse media meer dan 60% van het Nederlandse internetpubliek. ilse media is een onderdeel van Sanoma Uitgevers, uitgever van 62 magazines in Nederland.