Ingezonden persbericht


Kleine draadloze pocket router/AP van D-Link geeft zakenreizigers internetverbinding

Draagbare draadloze Pocket Router/AP van D-Link is kleiner dan een PDA, heeft drie instelbare gebruiksmodi en wordt geleverd met een handig etui

Rotterdam, 9 november 2004 - D-Link, wereldwijd leverancier van netwerkapparatuur, lanceert de draadloze Pocket Router/AP, een draagbare draadloze netwerkoplossing voor zakenreizigers die in hun hotel toegang willen krijgen tot internet of deze verbinding willen delen. Met het product kan men draadloos ethernet-toestellen verbinden en gedeelde informatie beschermen tegen potentiële hackers.

De draadloze Pocket Router/AP van D-Link is kleiner dan een doorsnee PDA, meet 9,5 cm x 6,3 cm x 1,9 cm en wordt geleverd met een handig reisetui. Deze compacte draadloze netwerkoplossing kan bovendien via een USB-kabel van stroom worden voorzien als er geen stopcontacten beschikbaar zijn.

"Tegenwoordig is het voor zakenreizigers steeds belangrijker om ook onderweg een verbinding te hebben", zegt Natasja de Groot, Account Manager D-Link Nederland. "Door de geringe afmetingen en de gebruiksvriendelijke drie-in-één-functionaliteit is de draadloze Pocket Router/AP van D-Link een uitstekende reisgenoot voor iedere zakenreiziger."

D-Links draadloze Pocket Router/AP (DWL-G730AP) is een draagbaar netwerktoestel dat de moderne zakenreiziger de flexibiliteit biedt om computers te verbinden en zo bestanden en internettoegang in hotels te delen, ethernet-apparatuur draadloos op een 802.11b/g-netwerk aan te sluiten of computers en bestanden te beschermen tegen hackers en andere indringers die een publieke verbinding delen, bijvoorbeeld op hot spots. In het bijgevoegde etui zitten alle benodigde kabels in het midden, zodat de Pocket Router/AP tijdens transport optimaal wordt beschermd.

De draadloze Pocket Router/AP van D-Link heeft aan de achterkant een schakelaar waarmee de gebruiker makkelijk één van de drie draadloze modi kan selecteren: Router/Firewall-, Access Point- en Wireless Client-modus. De Router-modus omvat een robuuste firewall-suite en een interne DHCP-server die automatisch IP-adressen toewijst aan de verschillende verbonden toestellen. Deze modus ondersteunt eveneens VPN 'pass-through' en bevat een reeks krachtige firewall-functies, waaronder Network Address Translation (NAT) en MAC-filtering.

In de Access Point-modus kan de draadloze Pocket Router/AP verschillende draadloze toestellen, zoals notebooks en PDA's, verbinden aan de hand van één enkele internetaansluiting. De draadloze Pocket Router/AP kan van elk toestel dat met ethernet is uitgerust, een draadloos apparaat maken zonder dat er software moet worden geïnstalleerd of netwerkinstellingen moeten worden aangepast. Het toestel kan van stroom worden voorzien via een gewoon stopcontact of via de bijgeleverde Power-Over-USB-adapter.

De nieuwe draadloze Pocket Router/AP van D-Link ondersteunt WPA-PSK en 64/128 WEP-encryptie, die de veiligheid van de draadloze communicatie verzekert. In de Access Point-modus biedt de Pocket Router/AP tevens ondersteuning voor 802.1x-gebruikersauthenticatie met een externe RADIUS-server, waardoor het toestel zonder problemen in verschillende kantooromgevingen kan worden gebruikt.

De DWL-G730AP is vanaf begin december 2004 verkrijgbaar voor een eindgebruikerprijs van 75 euro exclusief BTW.

Einde bericht

Over D-Link
D-Link, opgericht in 1986, is de wereldwijde vooraanstaande designer, ontwikkelaar en producent van netwerken, connectivity-, voice- en datacommunicatieproducten voor consumenten, MKB en Soho. 'Building Networks for People' is de drijfveer achter het succes van D-Link. Door een scherpe focus op de eisen en wensen van haar klanten heeft D-Link een toonaangevende positie weten te verwerven met producten die wereldwijd worden ingezet. Met meer dan 1.600 werknemers bedient D-Link vanuit 87 vestigingen wereldwijd meer dan 100 landen. D-Link staat voor innovatie, kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Meer informatie is beschikbaar op www.dlink.nl.

Voor meer informatie, fotomateriaal en testverzoeken: Progress Communications
Birthe Steenvoorden
Tel. +31 (0)20-363 11 52
E-mail: birthe@progresscommunications.nl
www.progresscommunications.nl

D-Link Benelux
Natasja de Groot
Tel. +31 (0)10-282 14 45
E-mail: info@dlink.nl