Ingezonden persbericht


Vernieuwde Creative Inspire luidsprekers bieden oplossing voor elke wens en budget

Inspire assortiment biedt
optimale technologie en
kwaliteit voor 2.1 hifi tot het
overweldigende 7.1 surroundgeluid

Amsterdam, 09 november 2004 - Creative (Nasdaq: CREAF), wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het Internet, kondigt de aangepaste en verbeterde Creative Inspire luidsprekerfamilie aan. Het Inspire assortiment is ontworpen om in elke prijscategorie verbluffende prestaties te leveren. Het biedt gebruikers geavanceerde technologieën, uitstekende audioprestaties en een fantastische prijs-kwaliteitverhouding, samen met alle andere kenmerken waar Creative om bekend staat, waaronder een kwaliteitsvolle afwerking en een uitstekende ondersteuning in heel Europa.

Inspire T3000 -luidsprekers brengen 2.1 hifi audio naar de desktop. De satellieten zijn voorzien van tweeters en middenbereikdrivers voor een zuivere muziekweergave met een perfecte balans tussen hoge en lage tonen. Ze worden ondersteund door de krachtige bassen van de subwoofer met poort. Deze luidsprekers zijn de ideale keuze voor wie echt van muziek wil genieten. Ze kunnen op staanders worden geplaatst of aan een muur worden gehangen. Voor extra luistercomfort kan de set worden bediend via een bedrade afstandsbediening met een lijningang en een uitgang voor een hoofdtelefoon en regelaars voor volume en bassen . Een videogame-adapter ondersteunt stereoverbinding met televisies en gameconsoles.

Inspire T5900 -luidsprekers zijn de ideale 5.1-oplossing voor films, games en muziek op de pc. De voorste satellietluidsprekers zijn voorzien van de dual driver-technologie, waarbij een tweeter gecombineerd wordt met een middenbereikdriver voor een naadloze overgang tussen midden- en hoge frequenties en voor een verbeterde geluidsweergave. De centrale luidspreker vooraan heeft een horizontaal ontwerp voor een flexibele plaatsing. Het extra vermogen zorgt voor meer impact bij films en games. Het krachtige basgeluid van de versterkte houten subwoofer met poort zorgt voor extra realisme. Dankzij de uitgebreide aansluitmogelijkheden kunnen de luidsprekers ingezet worden bij externe geluidsbronnen en bij computers. De CMSS-functie van Creative ondersteunt 5.1-uitvoer van 4-kanaals geluidskaarten.

De Creative Inspire T7900-luidsprekers staan bovendien garant voor een totale 7.1-luisterervaring bij games, films en muziek. In combinatie met Sound Blaster 7.1-geluidskaarten ondersteunen ze de meest recente en geavanceerde standaarden voor surroundaudio. Ook hier zijn de voorste satellietluidsprekers voorzien van dual-drivertechnologie en levert de versterkte houten subwoofer een dynamisch basgeluid. De centrale luidspreker vooraan heeft extra versterking voor een verbeterde weergave van dialogen en effecten. Dankzij zijn horizontale vormgeving kan hij bovendien perfect worden geplaatst voor optimale resultaten als thuisbioskoopsysteem. De veelzijdige aansluitmogelijkheden via de subwoofer en de bedrade afstandsbediening maken combinatie met tal van geluidsbronnen mogelijk. Verder ondersteunt de CMSS-upmixtechnologie van Creative 7.1-uitvoer bij het gebruik met 5.1- of 6.1-geluidskaarten.

De Inspire P5800 -luidsprekers zijn ontworpen voor meerwaarde en prestaties in 5.1-surroundaudio. Het zijn de perfecte partners van Sound Blaster-meerkanaalskaarten en de ideale aankoop voor gebruikers met een beperkt budget. Bij games en DVD-films zorgen ze voor een optimale combinatie van details en kracht, terwijl de versterkte houten subwoofer een dynamisch basgeluid toevoegt. De centrale satellietluidspreker vooraan levert extra vermogen en geeft dialogen in home entertainment meer impact, terwijl de horizontale vormgeving meer plaatsingsmogelijkheden geeft. Dankzij de lijningang kunnen de luidsprekers worden aangesloten op gameconsoles en andere audiosystemen, terwijl de bedrade afstandsbediening met regelaars voor volume en bassen voorzien is van een hoofdtelefoonaansluiting voor optimaal luisterplezier.

"Het Inspire assortiment staat voor een grote uitdaging, maar voldoet aan alle verwachtingen", aldus Eoin Leyden, Europees Business Manager voor Audio and Speakers bij Creative. "De concurrentie in het middensegment is enorm en met onze verbeterde Inspire luidsprekers verruimen wij ons aanbod voor de gebruikers, met nog betere prestaties en een nog grotere meerwaarde in het hele spectrum, vanaf de 2.1- tot de 7.1-oplossingen."

Prijs en beschikbaarheid
De Inspire luidsprekers zijn vanaf heden beschikbaar. De adviesprijs van de Inspire T3000 bedraagt ¬ 49,99. De adviesprijs van de Inspire T5900 bedraagt ¬ 99,99. De adviesprijs van de Inspire T7900 bedraagt ¬ 129,99. De adviesprijs van de Inspire P5800 bedraagt ¬ 79,99. Alle bedragen zijn inclusief BTW.

----------
Voor meer inhoudelijke informatie over bovengenoemde producten en het aanvragen van extra beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Text 100 Public Relations: Liesbeth Kramer - Tel:+31 (0) 20 5304349 - liesbeth.kramer@text100.nl Creative Labs: Markus Eggermont - Tel:+32 (0)3/287.87.72 - markus_eggermont@cle.creative.com Creative Labs informatienummer voor eindgebruikers: Tel: +32 (0)3/287.87.77