Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem, verkeerscontroles

Publicatiedatum: 09-11-2004

In het district Arnhem Veluwezoom is maandag een aantal verkeerscontroles gehouden. Hieronder volgt een kort overzicht:
- Arnhem, Bosweg, van 15.41 uur tot 21.15 uur, 2052 voertuigen gecontroleerd, 424 snelheidsovertredingen geconstateerd.
- Arnhem, Deelenseweg, van 15.25 uur tot 21.15 uur, 810 voertuigen gecontroleerd, 12 snelheidsovertredingen geconstateerd.
- Arnhem, Hommelseweg, van 10.29 uur tot 11.15 uur, 226 voertuigen gecontroleerd, 1 snelheidsovertreding geconstateerd.
- Arnhem, Koningsweg, van 15.22 uur tot 21.15 uur, 2410 voertuigen gecontroleerd, 37 snelheidsovertredingen geconstateerd.
- Arnhem, Rosendaalseweg, van 11.29 uur tot 13.53 uur, 1195 voertuigen gecontroleerd, 202 snelheidsovertredingen geconstateerd.
- Oosterbeek, Wolfhezerweg, van 07.38 uur tot 13.40 uur, 1800 voertuigen gecontroleerd, 87 snelheidsovertredingen geconstateerd.
- Rheden, Arnhemsestraatweg, van 10.51 uur tot 13.56 uur, 1460 voertuigen gecontroleerd, 94 snelheidsovertredingen geconstateerd.
- Rheden, Schietbergseweg, 's avonds een bromfiets- en verlichtingscontrole gehouden, veertien bonnen uitgedeeld (de meeste voor het rijden zonder deugdelijke verlichting).

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem Zuid - Rechercheteam sluit onderzoek overvallen af
Publicatiedatum: 09-11-2004

Het rechercheteam dat onderzoek doet naar straatroven in Arnhem Zuid, sluit het onderzoek komend weekend af. Het team heeft 17 zaken opgelost, waaronder twee gewapende overvallen op een restaurant en een snackbar, twee overvallen op buschauffeurs van Connexxion en straatroven, waarbij onder meer slachtoffers met vuurwapens bedreigd en met stokken werden geslagen. Alle zaken hebben betrekking op in Arnhem Zuid gepleegde overvallen, met uitzondering van een tasjesroof onder bedreiging van een vuurwapen, op 13 augustus op de Loostraat in Huissen.
Het team beëindigt het onderzoek naar deze dadergroep en gaat in iets gewijzigde samenstelling verder met een onderzoek naar overvallen gepleegd in Arnhem Noord.
In totaal zijn er 17 aanhoudingen verricht.
Onder hen is een jongetje van 11 jaar, dat betrokken is geweest bij een beroving van een pizzakoerier en op de uitkijk heeft gestaan bij de beroving van een buschauffeur. De jongen is na verhoor heengezonden. De verdachten, zijn allen Arnhemmers in de leeftijd van 16 tot 23 jaar. Zeven van hen zitten momenteel nog vast. Zes in de gevangenhouding en een, gisteren aangehouden verdachte, in verzekering.
De unit Arnhem Zuid leverde, naast de districtsrecherche, een belangrijk deel van de rechercheurs aan het 16 man sterke team. Daarnaast werd door de Koninklijke Marechaussee en het KLPD bijgedragen aan het rechercheteam
Eind september werden de eerste aanhoudingen verricht. De verdachten pleegde in de zomermaanden in wisselende samenstelling een groot aantal berovingen en gewapende overvallen, waarbij fysiek geweld gebruikt werd en slachtoffers bedreigd werden met(vuur)wapens. De buit bestond voornamelijk uit geld en mobiele telefoons. Er is nagenoeg niets teruggevonden van de buit.
In twee gevallen was de werkwijze van de verdachten als volgt: Via een tussenpersoon werd het slachtoffer een laptop te koop aangeboden. Vervolgens werd het slachtoffer vlakbij het afgesproken adres waar de verkoop zou plaats vinden, op straat beroofd. De tussenpersoon hoorde bij de groep maar werd (zogenaamd) ook beroofd of mishandeld en deed hiervan aangifte bij de politie.

///

voor nadere informatie:
peter meijer
026-3524308

---

Gelderland-Midden


---

Nijkerk; brandende motorfiets tegen garage geplaatst
Publicatiedatum: 09-11-2004

De politie in Nijkerk (unit Noord) is op zoek naar meer informatie rond een brandende motorfiets. Deze werd kort na middernacht op de Van Oldenbarneveldstraat gevonden. Het voertuig was tegen een garage geplaatst, waar het vervolgens is uitgebrand.

Onduidelijk is nog of de motor (merk Yamaha) spontaan in brand is gevlogen, dan wel of het voertuig in brand is gestoken. Ook is niet uit te sluiten dat de vondst van deze motorfiets te maken zou kunnen hebben met de overval, die eerder op de avond rond 18.00 uur op een motorzaak aan de Watergoorweg is gepleegd. De politie is daarom op zoek naar getuigen.

Getuigen
Zijn er mensen die hebben gezien wie de motorfiets tegen de garage heeft geplaatst. Wie weet wanneer de motorfiets daar geplaatst is. Zijn er wellicht getuigen die een antwoord hebben op de vraag of de brand spontaan is ontstaan, dan wel of er sprake is van brandstichting. Dan wel weten mensen of de vondst van deze motorfiets te maken kan hebben met de gewapende overval eerder op de avond. Informatie over deze vragen of nog andere informatie die kan leiden tot het oplossen van de overval en de uitgebrande motorfiets kunnen worden doorgebeld naar de politie in Nijkerk op nummer 0900 - 8844.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden, district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 - 688 221