Provincie Flevoland



Praktijkbijeenkomsten over Duurzaam Ondernemen

Het grafisch bedrijf Anker in Lelystad opent een serie bijeenkomsten over praktijkervaringen met duurzaam ondernemen in Flevoland. Het motto van de bijeenkomsten is Inspiratie voor de toekomst.De bijeenkomsten zullen in heel Flevoland plaatsvinden. Ze hebben een sterk zien is geloven karakter. Ondernemers in Flevoland kunnen hulp en steun krijgen bij het invoeren van duurzaam ondernemen maar het meest leerzaam en inspirerend zijn de ervaringen van
collega-ondernemers.

Duurzaam ondernemen is voor bedrijven belangrijk, want het gaat over toekomstgerichtheid, de concurrentiepositie en het op orde hebben van het bedrijf. Hoe duurzaam ondernemen inpasbaar is bij ondernemingen zal blijken uit de ervaringen van collega-ondernemers.

De gastheer van de eerste bijeenkomst, Anker, is in het jaar 2001 van Kampen naar Lelystad verhuisd. De gelegenheid is aangegrepen om duurzaam ondernemen structureel in te voeren. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de bedrijfsvoering en uit het nieuwe pand langs de A6 dat met duurzame materialen is gebouwd. Door de goede klimaatbeheersing en het gebruik van anti-allergene materialen is het binnenklimaat gezond en aangenaam. Het stroomverbruik is laag, het gebruik van chemicaliën is gering, papier wordt waar mogelijk hergebruikt en het afval wordt gescheiden.

Duurzaam ondernemen heeft voor Anker ook betekenis naar buiten toe. Het bedrijf heeft er voor gekozen haar directe omgeving een groen karakter te geven en heeft ook de zorg voor die omgeving. In haar externe contacten streeft Anker naar een langdurige samenwerking met haar stakeholders: klanten, leveranciers, medewerkers, buren, en stads- en provinciegenoten.

De bijeenkomst in Lelystad wordt georganiseerd door Anker, de Bedrijfskring Lelystad, Stichting Duurzaam Flevoland en de Provincie Flevoland. De bijeenkomst is met name bedoeld voor ondernemers in Lelystad. Zij zijn uitgenodigd om op maandag 22 november met eigen ogen te aanschouwen wat duurzaam ondernemen voor Anker betekent. De bijeenkomst bij Anker bevat meerdere programmaonderdelen en start om 16.30 uur en duurt tot circa 20.00 uur. Uiteraard is er gelegenheid voor ondernemers om het bedrijf te bezichtigen en contacten te leggen met collega-ondernemers en bestuurders uit de regio.

Bedrijven die geïnteresseerd zijn in deelname aan de bijeenkomst wordt gevraagd dit te mailen voor 15 november aan Info@bedrijfskring.