Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


09 november 2004


Epe - caravan uitgebrand.

Op maandag (08-11) kwam er om 06.35 uur melding van een uitslaande brand in een caravan op een camping aan de Centrumweg. De inmiddels gewaarschuwde brandweer kon niet veel meer uitrichten omdat de brand al ver gevorderd was. De caravan brandde geheel uit. De oorzaak van de brand en het schadebedrag s nog niet bekend.


Epe - bromfietsdief aangehouden

De politie heeft op maandag (08-11) een 18-jarige man uit Epe aangehouden voor diefstal van een bromfiets. De diefstal vond plaats op donderdag (04-11) aan de Pr.Julianalaan.
De bromfiets werd aangetroffen en in beslag genomen en intussen weer teruggeven aan de eigenaresse. De politie maakt een proces-verbaal op.


Wezep - aanrijding in winkelcentrum.

Op maandag (08-11) vond er rond 21.45 uur een aanrijding plaats in het winkelcentrum aan de Meidoornpassage. Een 16-jarige bromfietser en een 16-jarige snorfietser, beiden uit Wezep kwamen elkaar op onzachte wijze tegen in het winkelcentrum. Na de botsing kwam de bromfietser tegen een winkelruit terecht. De snorfietser werd door omstanders naar het ziekenhuis gebracht alwaar een oa een gebroken sleutelbeen werd geconstateerd. De bromfietser liep een lichte hersenschudding op.


't Harde - diefstal auto.

Op maandag (08-11) werd er tussen 18.00 en 19.45 uur een auto ontvreemd bij een bedrijf aan de Oldenboschweg. Het betreft een witte Saab, kenteken TX-LJ-50.


Nunspeet - inbraak recreatiewoning.

Op maandagmorgen (08-11) bleek er te zijn ingebroken in een recreatiewoning aan de Hoogwolde. De dader verschafte zich de toegang door het vernielen van een ruit.
Ontvreemd werden onder meer een computer en geluidsapparatuur.


Putten - diefstal herten.

Op vrijdag (05-11) werden uit een tuin bij een stacaravan aan de Oude Prinsenweg vijf stenen beelden van herten ontvreemd. De aparte beelden zijn op ware grootte, levensecht en in verschillende poses zoals een staand hert, liggend met jong e.d.
Ivm het gewicht van de beelden is er vermoedelijk sprake van meerdere daders.


Putten - Flitspaal vernield - 1971 foto's onbeschadigd
Afgelopen nacht ( 9/11) is de flitspaal op de Voorthuizerstraat in Putten vernield. Onbekenden hebben een brandende autoband om de snelheidskast gehangen. In de periode vanaf 28 oktober jl. tot afgelopen nacht waren nog 1971 snelheidsovertreders geflitst. De opnamen waren nog in tact en de betrokkenen zullen binnenkort daarover bericht thuis krijgen.


Hierden - Hennepkwekerij ontmanteld


Toezichthoudende milieuambtenaren van de gemeente Harderwijk en de politie, hebben dinsdagochtend (9/11) tijdens een gezamenlijke controle in een schuurzolder bij een woning aan de Zwaluwenweg in Hierden een hennepkwekerij ontdekt.
Het betrof een grote professionele kwekerij met bijna 1700 planten.
De stroom werd illegaal vanuit de woning afgetapt.
Uit veiligheidsoverwegingen heeft ook de brandweer assistentie verleend bij het betreden van de kwekerij.
De kwekerij is vervolgens ontmanteld en de planten, de apparatuur en andere benodigdheden zijn door de politie in beslag genomen.
Tijdens de ontmanteling meldde zich een 46 jarige man uit Achterveld op het politiebureau in Harderwijk. Hij verklaarde de huurder van de betreffende schuur te zijn. Hij werd door de politie aangehouden. De politie doet nog een nader onderzoek naar de verantwoordelijkheden voor de hennepkwekerij, waarna een proces-verbaal zal worden opgemaakt. De Nuon heeft de elektriciteit van het perceel afgesloten en zal een naheffing opleggen.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


---- --