Politie Zaanstreek-waterland


VOLENDAM, DE STIENT
Overlast jeugd winkelcentrum
Naar aanleiding van klachten pakt de politie de samenscholing van grote groepen jeugd in de directe omgeving van het winkelcentrum aan. De groepen zullen door de politie verwijderd worden en er zal bij niet opvolgen van de aanwijzingen repressief worden opgetreden. Het winkelend publiek moet met een rustig gevoel de boodschappen kunnen doen.

ASSENDELFT, SAENDELFT WEST
Bouwketen beklad
De politie zoekt getuigen van graffiti gekladder op meerdere bouwketen, machines en containers. Tussen donderdagmiddag en vrijdagochtend zijn van vier bouwbedrijven tientallen objecten besmeurd. Het terrein is gelegen op het bouwplan Saendelft West nabij de spoorlijn. Er werden letters en cijfers 'IPDF .2004. .TKI en PLUTS' op de eigendommen van de aannemers gespoten. Totaal werd een oppervlakte van 40 tot 50 vierkante meter materiaal beklad. Getuigen die iets gezien hebben of de cijfer- en lettergroepjes herkennen worden verzocht te bellen met het wijkteam Assendelft 0900-8844.

13:54 08-NOV-04
KROMMENIE, BURG. WALIGLAAN
Auto in de brand gestoken
De politie onderzoekt een brandstichting, waarbij een personenauto geheel is verwoest. Uit sporen blijkt dat de brand bij een voorband is begonnen. Vermoedelijk is gebruik gemaakt van een brandbare stof. Getuigen die rond kwart voor drie maandagochtend iets gezien hebben dat de politie kan helpen bij de opsporing van de dader kan bellen met het wijkteam Krommenie, 0900-8844.

00:55 09-NOV-04
PURMEREND, LAAN DER CONTINENTEN
Inbrekers tankstation overlopen
De politie heeft een 21-jarige man uit Purmerend aangehouden die wordt verdacht van een inbraakpoging bij een tankstation. Een politieman zag het optisch alarm van het tankstation waarna een auto wegreed met twee mannen er in. De auto werd tot stilstand gebracht en een inzittende ging er vandoor en kon ondanks inschakeling van een politiehond niet meer gevonden worden. De bestuurder kon aangehouden worden. De verdachten hebben vermoedelijk een vuilnisvat tegen de schuifdeuren van het pompstation gegooid waardoor het alarm afging. De aangehouden man is ingesloten en in verzekering gesteld.

15:11 08-NOV-04
ZAANDAM, UITERDIJK
In Duitsland gestolen shovel terecht
De politie heeft een in Duitsland gestolen shovel teruggevonden bij een bedrijf in Zaandam. Na een bericht van de Duitse politie, dat er voor de gestolen shovel onderdelen waren besteld door een Zaans bedrijf, hebben agenten een onderzoek ingesteld. Bij het bedrijf werd in een loods de in 2003 gestolen shovel aangetroffen. De eigenaar van het bedrijf kon een factuur van een Haags bedrijf laten zien van aankoop van de machine. De politie heeft bij het bedrijf geen aanhoudingen verricht.

16:53 05-NOV-04
ZAANDAM, SCHEPENLAAN
Daders diefstalpoging met geweld gepakt.
De politie heeft na onderzoek twee 14-jarige Zaandammers aangehouden die worden verdacht van een poging tot diefstal van een bromfiets. Hierbij zouden zij geweld hebben gebruikt. Een 18-jarige vrouw uit Koog aan de Zaan bevond zich met haar bromfiets nabij de IJdoorn toen zij door een groepje jongelui werd benaderd. De verdachten probeerden haar bromfiets vervolgens af te pakken. Hierbij werd de vrouw meerdere malen geslagen. Toen zij probeerde weg te komen werden de sleutels uit de brommer gegrist en gingen de jongens er vandoor. De politie heeft tijdens het onderzoek meerdere jongens aangehouden maar die bleken na onderzoek niet meer verdacht te zijn. De Zaandammers zijn in verzekering gesteld en worden donderdag voorgeleid bij de rechter commissaris.

16:48 08-NOV-04
ZAANDAM, ZILVERPADSTEEG
Dronken wildplasser aangehouden
Een 19-jarige Zaandammer is door de politie aangehouden voor wildplassen. Terwijl de agenten een bromfiets controleerden ging de beschonken man vlakbij tegen een winkelraam staan plassen. De man is met een paar bekeuringen weer vrijgelaten.

08:44 08-NOV-04
MIDDENBEEMSTER, MIDDENWEG
Vrouw gewond na aanrijding
Een 40-jarige vrouw is na een aanrijding met letsel aan haar nek overgebracht naar het ziekenhuis. Haar auto raakte door onbekende oorzaak met een wiel in de berm en reed tegen een boom. De auto is weggesleept en wordt waarschijnlijk total-loss verklaard. Bij het opnemen van de aanrijding zij door de agenten diverse automobilisten op kenteken bekeurd die het inhaalverbod negeerden.

20:07 08-NOV-04
VOLENDAM, JULIANAWEG
Aanrijding op zebrapad
Een 56-jarige vrouw uit Volendam is aangereden op een zebrapad en met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Een 38-jarige Volendammer reed haar aan met zijn personenauto toen zij overstak. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd en er wordt proces-verbaal van de aanrijding opgemaakt.

19:54 08-NOV-04
MONNICKENDAM, GRAAF WILLEMLAAN en ORANJESTRAAT
Inbraken in woningen
Bij twee woningen is op nagenoeg identieke wijze ingebroken. Aan de tuinzijde werd een raam geforceerd en uit de woning werden diverse goederen meegenomen. De inbraken zijn vermoedelijk op maandag overdag gepleegd. Hierbij werden de woningen van boven tot beneden doorzocht. De technische recherche onderzoekt de plaatsen op sporen.


Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-081104

06/07-NOV-04
ZAANDAM, VERMILJOENWEG

Drankrijders

Het verkeershandhavingsteam heeft zaterdag- en zondagavond een alcoholcontrole gehouden op de Vermiljoenweg in Zaandam en de Guisweg in Zaandijk. In Zaandijk werden zondagavond 99 auto's aan de kant gezet. Eén bestuurder, een 43-jarige Zaandijker, had teveel gedronken en moest mee naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse uit dat hij de limiet anderhalf keer had overschreden. De man kreeg een boete en een rijverbod van enkele uren.
Op de Vermiljoenweg had geen van de 110 gecontroleerde bestuurders (teveel) gedronken. Wel werden vier boetes uitgedeeld voor te hard rijden, het niet hebben van een bromfietscertificaat en het niet en niet goed dragen van een (niet-goedgekeurde) helm.

13:15-16:00 06-NOV-04
MIDDENBEEMSTER, MIDDENWEG

Zestien hardrijders

Medewerkers van het verkeershandhavingsteam hielden zaterdagmiddag een snelheidscontrole op de Middenweg in de Middenbeemster. Zestien automobilisten werden aan de kant gezet omdat zij harder dan de toegestane 60 km per uur reden. De hoogste snelheid bedroeg 100 km per uur. Ook werden twee mensen bekeurd omdat zij geen gordel droegen.

20:45 06-NOV-04
WESTZAAN, WESTZANERWEG

Hardrijder moet rijbewijs inleveren

Een 21-jarige automobilist uit Beverwijk moest zaterdagavond zijn rijbewijs inleveren omdat hij 51 km per uur te hard reed. De man scheurde met 131 km per uur over de Westzanerdijk in Westzaan. Tijdens de snelheidscontrole kregen nog dertien andere hardrijders een boete. Tevens werden 54 bestuurders op het rijden onder invloed gecontroleerd. Geen van allen had (teveel) gedronken.
Zondagmiddag werd op de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Zaandijk ook een snelheidscontrole gehouden. Hier werden achttien hardrijders bekeurd. Bovendien werden veertien bestuurders/passagiers betrapt op het niet dragen van de gordel. En ten slotte kregen drie bestuurders een boete voor het niet/onjuist voeren van de kentekenplaat.

03:06 07-NOV-04
WORMERVEER, PROVINCIALEWEG ZAANDAM-CASTRICUM MARKTPLEIN

Drankrijder moet rijbewijs inleveren

Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Wormerveer werd in de nacht van zaterdag op zondag het rijbewijs ingevorderd van een 22-jarige Zaandammer. De automobilist zat met een behoorlijke slok op achter het stuur, hij had bijna drie keer zoveel alcohol op als toegestaan. In dezelfde nacht werd op het Marktplein een 31-jarige Wormerveerder aangehouden. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van twee uur. De man was vorig jaar ook al eens aangehouden voor het rijden met drank op. In de nacht van zondag op maandag werd in Zaandam, op de Burg Smitstraat, ook een drankrijder aangehouden. Ook deze man, een 31-jarige Zaandammer, werd voor de tweede keer aangehouden. In mei van dit jaar was hij ook al eens tegen de lamp gelopen. De man kreeg een rijverbod van enkele uren en een proces-verbaal.

PURMEREND, VOLTASTRAAT/ OVERLANDERSTRAAT /KOEMARKT
06/07-NOV-04
Rijbewijs kwijt
Afgelopen weekend werden in Purmerend vier drankrijders aangehouden. Op de Voltastraat kon een 72-jarige automobilist uit Purmerend meteen zijn rijbewijs inleveren. De automobilist had bijna drie keer zoveel drank op als toegestaan. Het was niet de eerste keer dat de man met een slok op achter het stuur zat, twee jaar geleden was hij ook al eens aangehouden voor hetzelfde misdrijf. Op de Overlanderstraat en op de Koemarkt werden twee drankrijders aangehouden. Voor de 19-jarige motorrijder uit Amsterdam was het de tweede keer in een paar weken tijd dat hij werd betrapt op het rijden met drank op. De man was bovendien nog maar sinds enkele maanden in het bezit van een rijbewijs maar had al meerdere overtredingen op zijn naam staan en was ook al een keer bij een aanrijding betrokken geweest. Daarnaast bestuurde hij, als beginnende bestuurde, een motorfiets met een te hoog vermogen. De man kreeg twee boetes, voor het rijden onder invloed en het rijden op een motor met een te hoog vermogen. Mogelijk zal het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen) een onderzoek instellen naar de geschiktheid van de bestuurder.
In de nacht van zondag op maandag werd op de Jaagweg ten slotte nog een 47-jarige automobilist uit Amsterdam aangehouden. De man had ruim twee keer zoveel drank als toegestaan. Hij was een half jaar geleden ook al eens aangehouden.

20:00 07-NOV-04
MONNICKENDAM, NOORDEINDE

Onder invloed

Op het Noordeinde in Monnickendam werd zondagavond een drankrijder aangehouden. De 37-jarige vrouw uit Den Haag had ruim twee keer zoveel drank op als toegestaan. Zij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van enkele uren. De vrouw kan rekenen op een boete van minimaal 390 euro.

15:50 08-NOV-04
ILPENDAM, JAAGWEG

Wegmisbruiker moet rijbewijs inleveren

Op de Jaagweg, ter hoogte van de Kanaaldijk, in Ilpendam werd maandagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 35-jarige motorrijder uit Purmerend. De bestuurder viel op door zijn gevaarlijke rijgedrag. Hij haalde andere weggebruikers in door gebruik te maken van de busstrook, over kruisingsvlakken te rijden en doorgetrokken strepen te negeren. Nadat hij voor het verkeerslicht had moeten wachtte, voerde hij zijn snelheid daarna al snel op tot 147 km per uur waar 80 km per uur is toegestaan. De man werd staande gehouden en zijn rijbewijs werd direct ingevorderd.


---- --