Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland

koopkracht

Kamervragen over onderzoek CG-Raad naar koopkracht gehandicapten en chronisch zieken

Kamerlid José Smits (PvdA) heeft de volgende vragen gesteld aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en aan de minister van VWS:


1. Heeft u kennis genomen van het onderzoek van de CG-raad over de achteruitgang in koopkracht voor chronisch zieken en gehandicapten? (Algemeen Dagblad, 4 november 2004)


2. Hoe oordeelt u over de achteruitgang in koopkracht en in het bijzonder op de verschillen tussen 65-minners en 65-plussers zoals dat onderzoek signaleert?


3. Hoe verhouden deze cijfers zich met uw eigen gegevens?


4. Herinnert u zich het Nibud-onderzoek, gepubliceerd mei 2004 en uitgevoerd in opdracht van de PvdA-fractie naar koopkrachtmutaties?


5. Destijds heeft u de uitkomsten van dit Nibud-onderzoek bekritiseerd, omdat berekeningsmethoden niet juist zouden zijn. Is inmiddels op het departement van sociale zaken overleg geweest over het Nibud-onderzoek en zo ja, vindt u de uitkomsten van dat Nibud-onderzoek inmiddels wel goed en relevant?


6. Wilt u in de geest van de motie van der Vlies over de koopkracht maatregelen nemen om de koopkracht daling van de getroffen groep te repareren?

(Geplaatst: 9 november 2004)
---