Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Persbericht

9 november 2004

Gemeente Brunssum gaat wettelijke taken beter uitvoeren

De gemeente Brunssum gaat de wettelijke taken op het terrein van wonen, ruimte en milieu beter uitvoeren. Dat is een van de belangrijkste conclusies van een onderzoek van de VROM-Inspectie. De inspectie heeft begin dit jaar onderzoek gedaan naardeuitvoeringvandewet-enregelgevingophetgebiedvanwonen,ruimteenmilieudoorBrunssumin2003.

Uitkomst onderzoek

De VROM-Inspectie heeft in het onderzoek gekeken naar de manier waarop Brunssum haar taken op het gebied van wonen, ruimte en milieu uitvoert. Van de afgifte van bouw- en milieuvergunningen, de handhaving daarvan, tot het opstellen van bestemmingsplannen.

Geconcludeerd wordt dat er op diverse gebieden nog veel moet gebeuren. Vooral wat betreft het ontwikkelen van beleid op het terrein van Ruimtelijke Ordening en Bouwen. Het opstellen van diverse programma's en werkprocessen op het gebied van Ruimtelijke Ordening, Bouwen en Milieu kan eveneens beter. Daarnaast schort het op diverse punten qua uitvoering op de gebieden Bouwen en Milieu. Verder scoort de gemeente op alle gebieden voor wat betreft handhaving onvoldoende. De VROM-Inspectie is wel positief over de formulering van het milieubeleid en de uitvoering van de planologische vrijstellingen.

Maatregelen

De VROM-Inspectie heeft de uitkomsten van haar onderzoek besproken met de gemeente. De gemeente heeft een plan van aanpak opgesteld. De inspectie vindt dat de gemeente hiermee de juiste stappen zet voor het verbeteren van de situatie. De inspectie blijft de voortgang en uitvoering van het plan volgen.

( bron: http://www.vrom.nl/pagina.html?id=18799 )