Ingezonden persbericht


Persbericht

Amersfoort, 9 november 2004

Grootste egelopvang van Nederland nog steeds in financiële problemen

Sky Radio-Jaguar rijdt egelopvang te hulp

BUSSUM - De Amsterdamse mondhygiëniste Loekie van den Berg (53), een van de winnaars van een Jaguar X-type met gratis benzine en chauffeur van Sky Radio, gaat haar bolide een maand lang in de strijd werpen om de noodlijdende Egelopvang in Bussum uit het financiële slop te halen.

Van den Berg, sinds enkele weken vrijwilliger van deze grootste egelopvang van Nederland, heeft de Jaguar vier weken lang tot haar beschikking. Echt eigenaar van de wagen wordt ze pas als de jury van Sky Radio bepaalt dat zij er - van de in totaal tien winnaars - op de meest ludieke wijze gebruik van heeft gemaakt.

"Ik ga nieuwe donateurs persoonlijk een pluche egel en een donateurcontract overhandigen, of ze nu in het zuiden van Noord-Brabant of in de kop van Noord-Holland wonen", zegt Van den Berg. "Dan bedoel ik donateurs die vijf jaar lang vijftig euro voor de Egelopvang willen geven, of 250 euro ineens. We hebben structureel nog achtduizend euro per jaar nodig, wil onze Egelopvang overleven. Elk jaar zorgen wij voor vijfhonderd zieke, gewonde en verlaten egels. Komt het geld er niet, dan worden deze diertjes daarvan de dupe. Dat wil ik met deze geldinzamelingsactie voorkomen"

Omdat de voormalige penningmeester van de Dierenbescherming afdeling Gooiland de afgelopen jaren ruim tweehonderdduizend euro heeft verduisterd, dreigt de grootste egelopvang van Nederland dakloos te worden. De Dierenbescherming afdeling Gooiland nam 70 % van de huisvestingskosten (16.000 euro) voor de gehuurde ruimte voor de Egelopvang voor haar rekening. Omdat de Dierenbescherming zelf ook in financiële problemen zit, betekent dit dat de Egelopvang zelf voor deze kosten op moet draaien of dakloos wordt.

Beheerster Jenny Veerman: "Ik ben ontroerd dat zoveel mensen al gereageerd hebben op eerdere berichten in de media, waardoor meer dan de helft van de huur structureel is toegezegd. We hopen dat we dankzij deze actie het resterende bedrag binnen kunnen halen, zodat de egels onder dak blijven." Info: www.egelcentrum.nl of 06-18819576 (Jenny Veerman, beheerster).

Stichting Egelopvang Het Gooi, Almere en Omstreken werd in 1997 opgericht door Jenny Veerman en is inmiddels bijna vijf jaar gevestigd in het pand van de Dierenbescherming afdeling Gooiland te Bussum. Vijf afdelingen van de dierenambulance, dierenartsen in de regio en particulieren brengen elk jaar in totaal zo'n vijfhonderd zieke, gewonde en verlaten egels naar de stichting voor opvang en behandeling.

Noot voor de redactie (