Gemeente Utrecht

PREDIKAAT 'BIJ KONINKLIJKE BESCHIKKING HOFLEVERANCIER' VOOR FIRMA BITTER B.V.

Op 9 november 2004 reikt de loco-burgemeester van Utrecht, Mr. J.H.C. van Zanen, het predikaat 'bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier' uit aan de firma Bitter B.V. Bitter ontvangt het Predikaat ter gelegenheid van de viering van het 150-jarig jubileum van het familiebedrijf.

In 1824 richtte Willem Steven Bitter het schoenwinkelbedrijf Bitter in Utrecht op. Aan het einde van de 19e eeuw startte zijn zoon een filiaal in Groningen. Deze Henri Willem Bitter was de eerste van de Bitters die schoenen liet produceren met daarin aangebracht de naam Henri Bitter. Vanaf dat moment werd de bedrijfsnaam ook merknaam van het product. De afgelopen decennia is het bedrijf aanzienlijk gegroeid en telt inmiddels zeven filialen. Het van oudsher om zijn uitstekende kwaliteit bekend staande assortiment is in de loop van de jaren uitgebreid met dameskleding, handtassen en accessoires. Daarnaast heeft de ondernemersfamilie steeds bijgedragen tot de ondernemersactiviteiten in de binnenstad van Utrecht. De huidige directeur, de heer G.H. Wolleswinkel, was onder meer oprichter en een aantal jaren voorzitter van de Vereniging van Ondernemers in de Schoenmodebedrijven.

Op 9 november 2004 viert de onderneming haar 150-jarig jubileum. Het Predikaat zal worden uitgereikt om 20.30 uur, tijdens de feestelijke receptie die plaatsvindt in het St. Eloyen Gasthuis in Utrecht.

Noot voor de media:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer J.C.M. Kuperus, Chef kabinet burgemeester, telefoon (030) 286 10 41.

Utrecht, 9 november 2004