Politie Rotterdam Rijnmond

Middaguitgave dinsdag 9 november 2004

* POLITIE ONDERZOEKT VERNIELING EN POGING BRANDSTICHTING

ROTTERDAM - De politie Rotterdam-Rijnmond heeft een drietal zaken in onderzoek, waarbij vernielingen zijn aangericht en geprobeerd is om brand te stichten. Maandagavond heeft men in een Christelijke gebedsruimte in de Bruijnstraat ter hoogte van de toegangsdeur geprobeerd brand te stichten door een aantal tijdschriften aan te steken. Buurtbewoners ontdekten dit en blusten het vuur. Hetzelfde gebeurde in de nacht van maandag op dinsdag in de Jagthuisstraat bij een kerk. Tegen de zijkant van het gebouw heeft men geprobeerd brand te stichten met een brandbare vloeistof. Toen de gealarmeerde politie ter plaatse kwam was het vuur reeds gedoofd. Twee deuren zijn geblakerd. Bij het Marokkaanse consulaat heeft men dinsdagmorgen vroeg uitwerpselen tegen het pand gegooid waarbij een ruit is vernield. Deze voorvallen worden door de politie onderzocht en hebben een zeer hoge prioriteit, er zijn nog geen verdachten aangehouden.


* NEGENTIEN VERMOEDELIJK ILLEGALE PROSTITUEES AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van district Rotterdam-West stelde, in samenwerking met de Regionale Ondersteunings Groep (ROG) en de Vreemdelingenpolitie, maandagavond rond helf negen een onderzoek in in een woning aan de 's-Gravendijkwal. Binnen werden 19 mensen aangehouden, voornamelijk jonge prostituees van Bulgaarse en Roemeense afkomst met hun mannelijke begeleiders. Zij worden verdacht van overtreding van de Vreemdelingenwet. Het onderzoek was mede het gevolg van klachten van omwonenden over overlast, bedrijven van prostitutie in het pand. Door de Vreemdelingenpolitie wordt een nader onderzoek ingesteld naar de rechtmatigheid van het verblijf van de aangehouden mensen.


* GEVAARLIJKE MEDICIJNEN GESTOLEN
ROTTERDAM - Maandagavond rond zes uur is vanaf de Kreileroord een fietstas met medicijnen weggenomen. De tas hing aan de fiets. Het betreft onder meer medicijnen voor hart- en suikerpatiƫnten, bloedverdunners, pijnstillers, ontstekingsremmers maar ook slaaptabletten. Onjuist gebruik van de medicijnen kan, met name voor kinderen, schadelijke gevolgen hebben. De politie van het district Feijenoord-Ridderster verzoekt mensen die de medicijnen vinden om deze bij de apotheek, huisarts of een politiebureau af te geven of te bellen met 0900-8844.