Gemeente Maassluis

Ondertekening afsprakenkader herstructurering Burgemeesterswijk

Img_1013.jpg Op dinsdag 9 november 2004 is in Maassluis het afsprakenkader herstructurering Burgemeesterswijk ondertekend. In dit afsprakenkader zijn de afspraken vastgelegd die de gemeente Maassluis en Deltalinqs met elkaar hebben gemaakt. De heer ir. C.J.M. Asselbergs van Deltalinqs (directeur) en burgemeester J.A. Karssen van Maassluis zijn de ondertekenaars.

Deltalinqs had namens elf bedrijven aan de zuidzijde van de Nieuwe Waterweg bezwaar aangetekend tegen het besluit van de provincie Zuid-Holland om voor de bouw van drie woontorens aan de Merellaan de zogenaamde zeehavenontheffing toe te passen. Deze drie woontorens langs de Nieuwe Waterweg zijn onderdeel van het herstructureringplan voor de Burgemeesterswijk. De bedrijven waren van mening dat voor deze drie woontorens de zeehavenontheffing niet kon worden toegepast. Daarbij wezen de bedrijven er ook op dat door de bouw van deze woontorens, dichter bij de industrie, het potentieel aan toekomstige klagers tegen de activiteiten van de industrie zou toenemen. Zij wensten garanties voor de voortzetting van hun bedrijfsvoering en de geplande uitbreiding daarvan.

Na intensieve gesprekken, waarbij tevens de DCMR Milieudienst Rijnmond een rol heeft gespeeld, zijn er afspraken gemaakt. In het afsprakenkader is vastgelegd dat de bedrijven niet beperkt worden in hun bedrijfsvoering en er geen extra maatregelen ter beperking van hinder zullen worden opgelegd. Maatregelen die voortkomen uit Europese en/of nationale regelgeving zijn hiervan uitgezonderd. De gemeente verplicht zich in te spannen om de toekomstige bewoners van de woontorens te informeren over de omgeving waarin de flats liggen en de milieubelasting die daaruit voortvloeit. Deltalinqs trekt als resultaat van de gemaakte afspraken het bezwaar bij de provincie in.