Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


9 november 2004


Zutphen - Vrachtwagen veroorzaakt schade aan spoorbrug


Het verkeer op de Weg naar Voorst heeft maandagmorgen (8/11)enige uren hinder ondervonden doordat een vrachtwagen schade had veroorzaakt aan de spoorbrug. De aanrijding werd omstreeks 09.40 uur gemeld. Een stalen plaat was losgeraakt. Een andere vrachtwagen kwam hierdoor vast te zitten, omdat de doorrijhoogte verminderd was. De NS verwijderde de plaat. Dit nam enige tijd in beslag. Het verkeer werd geregeld door de Stadswachten.


(N.B. bij mij zijn geen gegevens van de betrokkenen bekend)


Zutphen - Middengeleider omver


Een 32 jarige bestuurder uit Zutphen heeft maandagavond (8/11) rond 23.15 uur op de Weg naar Voorst een middengeleider omver gereden. De bestuurder kwam vanaf de Vliegendijk en ging richting de Oude Kanonsdijk. Door onbekende oorzaak verloor hij de macht over het stuur en botste tegen de geleider. Bleek dat de man onder invloed was van alcohol. Op het politiebureau blies hij 0,7 prom. Proces verbaal wordt opgemaakt.


Brummen - Meisje aangereden


Afgelopen vrijdag (5/11) raakte rond 07.45 uur op de Windheuvelstraat een meisje (tienerleeftijd) betrokken bij een aanrijding. De aanrijding werd maandag (8/11) bij de politie gemeld en hierbij was een bestuurder van een soort jeep met open laadbak betrokken. De bestuurder was na de aanrijding uitgestapt, had naar de schade gekeken en zei dat ieder maar zelf de schade moest betalen. Vervolgens reed hij weg. Het meisje had door de aanrijding een pijnlijke schouder. De fiets was ontzet, de fietstas met daarin haar schoolspullen waren kapot. De auto had waarschijnlijk schade aan de spiegel en de koplamp. De politie wil graag in contact komen met de bestuurder van de jeep en mogelijke getuigen. Zij kunnen bellen naar 0900 8844.


Empe - Schaftkeet vernield


Afgelopen weekend (5/11 - 8/11) hebben onbekenden een schafkeet aan de Ganzekolk opengebroken en werden er vernielingen gepleegd. Vernield werden een raam, buitenverlichting en de banden waren lek. Weggenomen werden onder andere een brandblusser, een set steeksleutels en een radio.


Brummen - Rijbewijs kwijt


Maandagmiddag bleek bij een controle op de N348 door het verkeershandhavingsteam, dat een 19 jarige bestuurder uit Zutphen wel erg hard reed. Er werd een snelheid gemeten van 155 km/u. Er is hier 100 km toegestaan. De bestuurder werd staande gehouden en zijn rijbewijs direct ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


Zutphen - Verkeerscontrole


Door de politie en de Zutphense stadswachten werd maandagmiddag en -avond een verkeerscontrole gehouden in de binnenstad. Bij de verkeerslichten op de kruising Laarstraat / Graaf Ottosingel / Berkelsingen / Warnsveldseweg reden 14 fietsers door rood licht, 1 voetganger ging door het rode en een bestuurder van een snorfiets ging door rood licht. Verder werd bekeurd voor de volgende zaken: 31x fietsen in voetgangersgebied, 8x rijden met auto in voetgangersgebied, 28x fiets zonder verlichting, 12x fout parkeren, 3x geen gordel, 2x te hoog constructievermogen bromfiets, 3x niet dragen helm, 1x niet in bezit van bromfietscertificaat, 1x geen gele plaat op bromfiets en 2x rijden in eenrichtingsweg.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52

Anton de Ronde

---- --