Ingezonden persbericht


MAXDATA sluit derde kwartaal 2004 positief af

Zichtbare omzetstijging bij CRT-monitoren, flat screen-beeldschermen en servers

Etten-Leur, 9 november 2004 - MAXDATA, Europees top 10-producent van IT-hardware, rapporteert over het derde kwartaal van het boekjaar 2004 een aanzienlijke omzetstijging in de meeste productsectoren: over de gehele linie werd een omzetstijging van 7% behaald op monitoren, 15% op flat screen-beeldschermen en 20% op serversystemen. De omzet van pc-systemen - desktops en notebooks - bleef onveranderd hoog. In het derde kwartaal van 2004 behaalde MAXDATA een omzet van EUR148,1 miljoen (in vergelijking met een omzet van EUR151,8 miljoen vorig jaar). In het derde kwartaal van 2004 behaalde MAXDATA een EBIT-resultaat van EUR2,5 miljoen negatief (in vergelijking met een EBIT-resultaat van EUR18,2 miljoen negatief vorig jaar).

Ook is het aantal lopende orders zichtbaar gestegen. Dit komt door de verplaatsing van een aantal belangrijke projecten naar het vierde kwartaal en een significante stijging van het aantal inkomende orders in september.

Voor het vierde kwartaal verwacht MAXDATA een sterke omzet- en winststijging. MAXDATA verwacht voor het vierde kwartaal van 2004 een omzet van rond de EUR220 miljoen euro en een positief EBIT-resultaat van EUR10,9 miljoen.

###

MAXDATA
MAXDATA heeft zich sedert haar oprichting in 1987 ontwikkeld tot een vooraanstaande producent van hardware. Het bedrijf biedt complete hardwareoplossingen aan bedrijven op basis van een Build-to-Order-concept. MAXDATA produceert Belinea-monitoren, MAXDATA-pc's, -notebooks en -servers, en verkoopt deze uitsluitend via resellers en distributeurs. MAXDATA behaalde in 2002 een omzet van bijna 635 miljoen euro. Het bedrijf heeft 1.300 medewerkers in negen vestigingen. Naast het hoofdkantoor in Duitsland heeft MAXDATA vestigingen in Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Nederland, Oostenrijk, Polen, Spanje en Zwitserland. De producten van MAXDATA zijn beschikbaar in ruim 30 landen in Europa.

Meer informatie is te vinden op www.maxdata.com

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal:
MAXDATA Benelux B.V.
Emile Schmeits
Tel.: 076 - 50 39 245
E-mail: emile.schmeits@maxdata.nl

Lammers van Toorenburg PR
Sabine Lakerveld
Tel.: 030 - 65 65 070
E-mail: sabine@lvtpr.nl