Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen

09-11-2004

Werkstukpakketten over topwetenschappers

Op www.werkstuknetwerk.nl (onderdeel van Kennisnet) zijn vijf nieuwe pakketten te vinden over het onderzoek van de winnaars van de Heinekenprijzen 2004.

De vijf nieuwe pakketten gaan over RNA-interferentie, telomeren, ecosystemen, het leven in de Middeleeuwen en over kunstenaar Daan van Golden.

De pakketten zijn geschikt voor de profielen Natuur & Gezondheid en Cultuur & Maatschappij, en sluiten goed aan bij de kerndoelen voor de bovenbouw van het VWO.

De Praktijk heeft in opdracht van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) het onderzoek van de vijf Heinekenprijs-winnaars door studenten laten vertalen naar werkstukpakketten voor Werkstuknetwerk.nl. De Praktijk bedenkt concepten, ontwikkelt materiaal en adviseert rond (natuur)wetenschappelijk onderwijs. Niet alleen studenten zijn betrokken geweest bij de realisatie van de werkstukpakketten, ook wetenschappers van binnen en buiten de KNAW hebben zich gebogen over de inhoud van de pakketten.

De Heinekenprijzen zijn internationale prijzen die elke twee jaar worden uitgereikt aan vier topwetenschappers en een erkende kunstenaar. Op 1 oktober jl. zijn de prijzen voor 2004 uitgereikt door Prins Willem-Alexander. Er zijn prijzen voor biochemie en biofysica, geneeskunde, milieuwetenschappen, historische wetenschap en kunst. Meer informatie over de prijzen is te vinden op www.knaw.nl/heinekenprizes

Meer informatie:
KNAW, afdeling Voorlichting, telefoon 020-5510820 De Praktijk, Alex Verkade, telefoon 020-5257688

KNAW, Het Trippenhuis, Kloveniersburgwal 29, Amsterdam. Postbus 19121, 1000 GC Amsterdam.
Afdeling Voorlichting tel. 020-5510733, fax 020-6204941. voorlichting@bureau.knaw.nl