Skatebond Nederland


Persbericht Skatebond Nederland


----------
Nieuwe Skate Bond bezegelt fusie met eerste ledenvergadering

De Skate Bond Nederland (SBN) heeft de eerste algemene ledenvergadering er op zitten. Daarmee kan de organisatie die ontstaan is na de fusie van de Nederlandse Rolschaatsbond, Skeelerbond Nederland, Nederlandse Bandy Federatie en Nederlandse Rolschaats-, Bandy- en Skeelerfederatie nu echt van start. Het bestuur en alle commissies binnen de organisatie kregen het mandaat van de vergadering om de organisatie in 2005 verder vorm te gaan geven en de voortgang van de sportbeoefening te garanderen.

Om de start van de nieuwe organisatie te bezegelen werd ook een nieuw logo geĂŻntroduceerd. De SBN fuseerde afgelopen zomer met meerdere skatebonden tot wat nu is de Skate Bond Nederland. Onder het motto 'Samen Sterk' oogst de SBN daarmee de complimenten van het NOC*NSF, die de nieuwe professionele organisatiestructuur en de wil om samen te werken prijst: "De SBN ligt met deze fusie en de daaruit voortgekomen professionele organisatie voor op andere bonden".

De laatste jaren is de SBN explosief gegroeid. Van een handjevol vrijwilligers, dat met name het organiseren van wedstrijden en toertochten voor haar rekening nam, groeide het ledenaantal van alle afzonderlijke bonden in korte tijd van zo'n 2.000 naar 12.500. In totaal zijn nu 90 verenigingen aangesloten bij de SBN. Naar schatting skaten 2,5 miljoen mensen regelmatig. Daarmee is het de derde meest beoefende sport in Nederland en is het een lifestyle sport bij uitstek.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Henk van Os, directeur van de Skate Bond Nederland, via 06-22508593.


----------
Skatebond Nederland
www.skatebond.nl