Ingezonden persbericht


Doe-het-zelf beveiliging voor de particuliere PC-gebruiker

ComputerVeilig lanceert CD-rom waarmee particulier op eenvoudige wijze leert omgaan met beveiligen eigen PC

Helmond, 9 november 2004 - Vanaf vandaag is er een CD-rom op de markt waarmee ook de niet-professionele gebruiker de eigen PC kan voorzien van beveiligingssoftware. Met de CD-rom kan de particulier, maar ook de kleine zelfstandige, zelf aan de slag met het controleren van de PC op virussen en spyware en kan men zelfstandig software installeren om bedreigingen als spam, hackers, spyware en virussen tegen te gaan.

De CD-rom bestaat uit drie delen (hoofdstukken genoemd). In het eerste deel wordt de gebruiker eenvoudig uitgelegd wat de belangrijkste bedreigingen zijn, hoe men deze kan herkennen en wat men ertegen kan doen. In dit deel zijn tevens van verschillende bekende leveranciers 'trial versies' van softwarepakketten opgenomen die men gratis mag proberen gedurende 30 dagen of langer. In delen 2 en 3 kan de gebruiker aan de hand van gedetailleerde instructies stapsgewijs acties ondernemen zonder zelf diepgaande kennis van de PC of software te hoeven hebben. Deel 2 kan ingezet worden om via online scanners snel de PC te controleren op virussen of spyware of om de algehele 'staat van beveiliging' van de PC te beoordelen. Daarin wordt men stap voor stap begeleid via zogeheten 'cue cards'. Het derde deel helpt de gebruiker op dezelfde wijze een virusscanner, een spamfilter, een anti-spywarepakket en een firewall te installeren. ComputerVeilig zet hiervoor goed functionerende gratis software in. Het doel hiervan is om elke gebruiker de kans te geven zonder hoge uitgaven de eigen PC van een standaard beveiliging te kunnen voorzien.

Het product wordt voorlopig op exclusieve basis verkocht via www.winkelwijs.nl voor een bedrag van 14,95 euro (inclusief BTW). De prijs is doelbewust laag gehouden om het product toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen. De CD-rom krijgt de naam "ComputerVeilig - leer uw PC vrij houden van hackers, spam, spyware en virussen" mee.

De website: aanvullende informatie
Op www.computerveilig.nl vindt de bezoeker, aanvullend op de CD-rom, in toegankelijke taal uitleg over de verschillende vormen van bedreigingen en het hoe en waarom van spam, spyware, hackers en virussen. De website geeft tips en handreikingen over hoe de bedreigingen te bestrijden zijn en presenteert links naar externe bronnen die de bezoeker daarbij verder van dienst kunnen zijn. Sinds de lancering op 22 september jl. heeft de website al meer dan 30.000 bezoekers mogen ontvangen.

Over de initiatiefnemer
ComputerVeilig is ontstaan uit de constatering van de initiatiefnemer E-formation, in samenwerking met VirusAlert.nl, dat er op het gebied van PC-beveiliging weinig tot geen ondersteuning is voor niet-technisch onderlegde PC-gebruikers. ComputerVeilig heeft dan ook als doel de particuliere gebruiker actief te begeleiden in de bescherming van zijn of haar PC tegen bedreigingen van buitenaf, zoals hackers en spam.

E-formation helpt bedrijven om de beschikbare kantoorsoftware effectiever en efficiënter in te zetten in het dagelijkse werk. E-formation traint en ondersteunt zakelijke gebruikers van de PC om de eigen (individuele) werkzaamheden sneller en beter te kunnen uitvoeren met behulp van de beschikbare functionaliteit. www.e-formation.nl

VirusAlert.nl is een onafhankelijke Nederlandse organisatie die informatie van veiligheidsexperts en antivirusfabrikanten samenbrengt en kwalificeert. Door de merkonafhankelijkheid slaat VirusAlert.nl een brug tussen de verschillende antiviruslabaratoria en kan zij deze gebundelde kennis zeer snel aan haar abonnees ter beschikking stellen. www.virusalert.nl

Einde persinformatie. Helmond, 09-11-2004. Voor meer informatie (