Politiebond ACP

Resultaten van de onderhandelingen

Na een periode van veel arbeidsonrust heeft het Kabinet besloten de onderhandelingen met de vakorganisaties nieuw leven in te blazen. In de afgelopen weken hebben de onderhandelingen onder grote geheimhouding plaatsgevonden. Voor u ligt het zwaar bevochten resultaat van de onderhandelingen. In de CNV- krant, die u thuisgestuurd krijgt of hieronder kunt downloaden, kunt u lezen over de resultaten op het terrein van pré-pensioen, levensloop, WAO en WW.

U bent aan zet!

Het belangrijkste resultaat is dat het Kabinet erkent dat werknemers bereid blijven om deel te nemen aan collectieve voorzieningen op het terrein van prepensioen en levensloop. Dat is terug te vinden in de resultaten. In de komende weken zal het resultaat aan u als ACP-lid worden voorgelegd tijdens interregionale ledenvergaderingen, want u mag zeggen wat u ervan vindt! Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 24 november a.s. zal de Politievakorganisatie ACP tot een eindoordeel komen.

Houd voor de planning van de ledenvergaderingen ACP site goed in de gaten. Tijdens deze ledenvergaderingen zal een toelichting worden gegeven op het bereikte resultaat. Ook u bent van harte uitgenodigd om uw mening, vragen en opmerkingen naar voren te brengen. U komt toch ook?

Hoe nu verder?

Alle andere bonden raadplegen ook hun leden. Als het bereikte akkoord door de leden goedgekeurd wordt, gaan wij verder met onderhandelingen in de sector. In ons geval zal overleg gevoerd moeten worden met de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). De huidige regeling op het gebied van prepensioen (AFUP en AFUP-specifiek) zal omgevormd moeten worden naar een nieuwe regeling voor vervroegd uittreden en levensloop. Datzelfde geldt ook voor regelingen op het terrein van de WAO, ziekte en dienstongevallen.

Natuurlijk zal de ACP zich in deze onderhandelingen tot het uiterste inzetten voor een resultaat dat zich kan meten met de huidige regelingen. Het is echter niet uitgesloten dat er "druk" uitgeoefend zal moeten worden om goede regelingen overeen te komen.

Voor alle duidelijkheid: als het bereikte sociaal akkoord niet wordt goedgekeurd, komen wij bij u terug!

Klik hier voor de CNV-krant met de uitleg van het akkoord.

Wil je reageren? Klik hier en stuur ons jouw mening per e-mail.