Eemland noord, 09.05 uur

Utrecht 09-11-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Aangehouden voor diefstal bromfiets

BAARN Op zondag 7 november, rond 05.10 uur, heeft de politie twee jongens aangehouden voor diefstal van een bromfiets.

De jongens, beiden 21-jarige inwoners van Baarn, reden over de Hermesweg en vielen op omdat zij geen helm droegen. Op het moment dat de opzittenden van de bromfiets zagen dat de politie interesse toonde voor hen, probeerden zij nog te ontkomen en gaven geen gevolg aan een stopteken. Uiteindelijk konden zij worden klemgereden en aangehouden.

Zij verklaarden de bromfiets te hebben aangetroffen op de Essenlaan en deze gebruikt te hebben om bij het tankstation aan de Amsterdamsestraatweg broodjes te gaan halen. Zij deden afstand van de bromfiets en werden na het verhoor heengezonden.

Vuurwerk

EEMNES Op maandag 8 november zijn drie jongens bekeurd voor het afsteken en in bezit hebben van vuurwerk.

In de avond hoorde een politieman dat op de Stadswijksingel vuurwerk werd afgestoken. Ter plaatse trof hij drie jongens aan; twee van 12 jaar en één van 13 jaar oud en allen afkomstig uit Eemnes. Het drietal had babypijltjes en rotjes bij zich. Zij werden aangehouden en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Het verbaal wordt voor afhandeling via een alternatieve straf overgedragen aan Bureau Halt.

Graffity

EEMNES Op maandag 8 november werden drie verdachten aangehouden voor het spuiten van graffity.

Rond 19.30 uur kreeg de politie de melding dat enkele jeugdigen graffity in een tunnelaan de Laarderweg aan het spuiten waren. In de tunnel troffen politiemensen drie jongens van 15, 16 en 17 jaar oud en allen afkomstig uit Eemnes aan. Twee van hen hadden verf aan hun vingers en graffity in de tunnel bleek nog nat te zijn. Het drietal werd daarop aangehouden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontroles

SOESTERBERG / BAARN De politie heeft op maandag 8 november op meerdere plaatsen een verkeerscontrole gehouden.

In Soesterberg werden overdag bij controles op de Rademakerstraat, Banningstraat en de Kampweg acht bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel.

Bij een controle van 14.30 uur tot 15.15 uur op De Geerenweg in Baarn werden drie automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel en drie voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs.