Gemeente Best

08-11-2004
Inventarisatie gemeentelijke monumenten

Inventarisatie gemeentelijke monumenten
De gemeente treft op dit moment voorbereidingen om een gemeentelijke monumentenlijst op te stellen. Deze status willen wij geven aan panden, objecten en/of locaties die lokaal van cultuurhistorisch belang zijn. In augustus heeft u kunnen lezen dat wij in samenwerking met heemkundekring "Dye van Best" aan het inventariseren zijn welke mogelijke gemeentelijke monumenten er zijn. De eerste inventarisatie van deze potentiële gemeentelijke monumenten wordt binnenkort afgerond.

Beoordeling
Bij de uiteindelijke afweging welke panden, objecten en/of locaties de status van gemeentelijk monument krijgen, gaan wij zo volledig en zorgvuldig mogelijk te werk. Daarom hechten wij er waarde aan om u als inwoner van Best eveneens de gelegenheid te geven om waardevolle panden, objecten en/of locaties aan te melden. Alle panden, objecten en locaties die door u, de heemkundekring of de gemeente op de inventarisatielijst zijn geplaatst, worden nader beoordeeld op aanwezige monumentale waarden. Als een pand, object of locatie voldoende waardevol lijkt, wordt door ons contact opgenomen met de eigenaar voor overleg over de aanwezige monumentale waarden en de mogelijke status van gemeentelijk monument. Ook wordt dan aangegeven wat hij/zij van ons mag verwachten.

Melden
Uw suggesties voor potentiële gemeentelijke monumenten kunt u de komende twee weken nog doorgeven. Dit kan telefonisch, schriftelijk of per e-mail. Een brief kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 50, 5680 AB in Best. Telefonisch of per e-mail kunt u contact opnemen met de heer W. van Herk op telefoonnummer: 360248 of e-mail: gemeente.best@gembest.nl Wij zien uw suggesties met belangstelling tegemoet.