KWF KANKERBESTRIJDING

KWF Kankerbestrijding start online collecte

KWF Kankerbestrijding start online collecte

Amsterdam, 9 november 2004 - Voortaan is het ook mogelijk om met een virtuele collectebus online geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Met de online collecte wil KWF Kankerbestrijding jongeren aanspreken die actief zijn op internet. Kanker raakt ons tenslotte allemaal. Jongeren kunnen zich op een eenvoudige manier inzetten voor de strijd tegen kanker door via internet of e-mail vrienden en bekenden te vragen om een bijdrage te leveren in de digitale collectebus van KWF Kankerbestrijding.

Mensen die mee willen doen aan de online collecte, kunnen zich aanmelden via www.kwfkankerbestrijding.nl/onlinecollecte. Na registratie krijgt elke collectant een persoonlijke internetpagina. Via deze pagina kunnen e-mails worden verzonden naar bekenden met het verzoek om een online donatie te doen. De e-mails zijn als het ware de online collectebus. Collectanten kunnen de digitale collectebus ook op hun eigen site plaatsen. KWF Kankerbestrijding werft collectanten via een bannercampagne en een e-mailing.

Door in een e-mail of op een site te klikken op de online KWF-collectebus van een collectant, kunnen mensen online een donatie doen. Elke collectant kan op zijn persoonlijke pagina direct zijn eigen opbrengst en de opbrengst van de totale collecte terugvinden.

De online collecte is geen vervanging van de jaarlijkse straatcollecte in september, maar een aanvulling daarop. De online collecte wordt in januari 2005 tussentijds geëvalueerd en loopt tot uiterlijk 30 april, om verwarring met de straatcollecte in september te voorkomen. Voor het idee van de virtuele collecte kreeg KWF Kankerbestrijding tijdens de Nationale Webvertising Workshop van Funda in juni dit jaar de prijs voor de 'beste online campagne'. De prijs bestond uit de creatieve uitwerking van de online collecte door het bureau 72dpi. Decc Internet werkte mee aan de techniek.


---

Mededeling voor de redactie,