IDEEBOYS

Nieuw recreatiepark Secret-Adventure...

Nieuw recreatiepark Secret-Adventure
Coevorden krijgt grootste doolhof van Europa

COEVORDEN - Secret-Adventure, zo heet het nieuwe themapark, in de gemeente Coevorden, dat het grootste doolhof van Europa gaat worden. Een dagrecreatie/ themapark louter en alleen gebaseerd op doolhoven en labyrinthen voor alle leeftijden. Begin volgend jaar wordt begonnen met de aanleg van het 6,5 hectare grootte themapark. Initiatiefnemer is het innovatief adviesbureau Ideeboys (c) uit Emmen die de eerste investeringen voor de eerste jaren begroot op 1 miljoen Euro en het aantal arbeidsplaatsen taxeert op termijn tussen de 10 tot 25 arbeidsplaatsen, direct en indirect. De verwachting is dat volgend jaar 10.000 bezoekers zullen gaan ronddolen en dit aantal de komende jaren zal groeien naar ruim 50.000 dagrecreanten.

Doolhoven zijn op zich geen nieuw fenomeen (de Grieken hadden eeuwen geleden al labyrinthen), maar staan wel opnieuw in de belangstelling. Het creëren van nieuwe vormen en omvang maakt Secret-Adventure zo bijzonder. In de nieuwe dagattractie in Coevorden komen uiteindelijk verschillende themas aanbod. Doolhoven en labyrinthen gevormd door, water, maïs, spiegels, ondergronds gangenstelsel, het huis met de duizend deuren, enzovoort.

Begonnen wordt met de aanleg van ongeveer 4 hectare maïsdoolhof Cornelieus dat vanaf juni volgend jaar geopend is. Bij de realisering wordt nauw samengewerkt met s werelds beroemdste mazemaker (doolhof ontwerper) Adrian Fischer in Engeland. Hij ontwierp al 400 doolhoven in 23 landen en gaat zich nu bemoeien met Secret-Adventure in Coevorden.

De locatie van het nieuwe thema park ligt aan de N34 tussen Emmen-Zuid en het verkeersknooppunt Holsloot (A37)ter hoogte van de afslag Erm. Deze locatie is goed bereikbaar voor zowel de inwoners van Noord Nederland, verblijvende toeristen in Drenthe als voor de bezoekers die komen voor 1 dag uit andere delen van ons land en Duitsland.

De gemeente Coevorden, Grontmij Drenthe, het Recreatieschap Drenthe, de Kamer van Koophandel Drenhte, Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN) Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij, de provincie Drenthe, zijn nauw betrokken bij de planvorming.

De doolhoven moeten voor alle leeftijdsgroepen uitdagend en spannend zijn om te beleven. Individuele bezoeken, groepsbezoeken, arrangementen (groepsfeestjes voor jong en oud) zijn mogelijkheden in Secret Adventure.


-einde persbericht-

voor meer informatie over Secret-Adventure kunt u contact opnemen met:

Ideeboys (c) Emmen, H.Klaver 06 53 131581 (ideevorming) Gemeente Coevorden afdeling communicatie 0524-598598 (samenwerking plannen)
Grontmij Drenthe: Henk Jan ten Brink 0592- 338899 (beeldmateriaal)


09 nov 04 13:38