Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, dinsdag 9 november

Alkmaar 09-11-2004 - 15.00 uur

Snelheidscontrole

Heiloo, maandag 8 november 2004.

Maandagmiddag werd een snelheidscontrole gehouden op de Vennewatersweg. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 50 km/u. Het is niet bekend hoeveel voertuigen het meetpunt passeerden. In ieder geval reden 9 daarvan te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/u. Naast deze snelheidsovertredingen werd één autobestuurder bekeurd omdat hij geen veiligheidsgordel droeg.

Inbraak woning

Noord-Scharwoude, dinsdag 9 november 2004.

In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een woning aan de Poldermolen. Men kwam in het huis door het vernielen van een raam. Vanuit de woning werden twee mobiele telefoontoestellen bankpassen en geld weggenomen.

Bromfietser en passagier gewond na aanrijding

Heerhugowaard, dinsdag 9 november 2004.

Dinsdagmorgen omstreeks 07.30 uur raakten een 16-jarige bromfietser uit Blokker en een 16-jarige jongen uit Hoorn die als passagier achter op de bromfiets zat, gewond bij een aanrijding op de Middenweg gewond. Het tweetal reed op de rotonde van de kruising Middenweg Krusemanlaan en kreeg geen voorrang van de bestuurder van een personenauto, een 23-jarige man uit Heerhugowaard. Beide jongens zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar waar zij zijn opgenomen.

Getuigen gezocht van aanrijding

Alkmaar, dinsdag 9 november 2004.

De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding op de Martin Luther Kingweg op zondagavond 7 november omstreeks 20.00 uur. Een 22-jarige man uit Alkmaar raakte als gevolg van een aanrijding met zijn auto in een slip, en het voertuig belandde op zijn kop in de sloot.

De man reed in zijn auto op de Martin Luther Kingweg komende vanuit de richting Helderseweg en reed in de richting van het Hoefplan. Hij wilde een rode Mazda inhalen, maar dit voertuig wisselde plotseling van rijbaan waardoor de 22-jarige man de controle over het stuur verloor. De bestuurder van het voertuig en een inzittende zijn voor behandeling naar het ziekenhuis vervoerd.

De politie in Alkmaar is op zoek naar getuigen van deze aanrijding. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Alkmaar, tel: 0900 - 8844 (lokaal tarief).