Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, dinsdag 9 november

Hoorn 09-11-2004 - 15.00 uur

Jongen beroofd van geld

Avenhorn, maandag 8 november 2004.

Maandagmiddag tussen 16.50 en 17.10 uur werd een 18-jarige jongen uit Avenhorn beroofd van zijn geld. Het slachtoffer reed over het fietspad naast de Jaagweg. Ter hoogte van een bruggetje werd de jongen aangesproken door een man die daar met zijn bromfiets stond. Hij zei tegen de jongen dat hij geen benzine meer had en vroeg of het slachtoffer een telefoon en/of geld bij zich had. Toen het slachtoffer dat ontkende pakte de man een pistool en bedreigde het slachtoffer daarmee. Wederom eiste hij geld van het slachtoffer waarna deze zijn portemonnee aan hem gaf. Hierna wist het slachtoffer te ontkomen. De dader is een man van ongeveer 45 jaar. Hij kwam erg verward over en droeg een grijze stoffen, korte jas en een grijze muts. De scooter die bij de man stond was een oud model, merk onbekend en zwart van kleur.

Autobestuurder gewond bij aanrijding

Hoorn, maandag 8 november 2004.

Maandagmiddag vond een aanrijding plaats op het Keern ter hoogte van de Vale Hen. De bestuurder van een personenauto, een 36-jarige inwoner van Blokker reed over het Keern en had te laat in de gaten dat het voor hem rijdende verkeer afremde en tot stilstand kwam. Het gevolg was dat hij tegen zijn voorganger botste. Hierbij raakte de man uit Blokker gewond aan zijn gezicht. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn waar hij is opgenomen.

Diefstal computer en monitoren

Hoorn, dinsdag 9 november 2004.

In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een bedrijf aan het Dampten. Men kwam in het bedrijf door het vernielen van een toegangsdeur. Wat er precies is weggenomen kan op dit moment nog niet worden aangegeven. In ieder geval zijn een computer en twee flatscreen monitoren verdwenen.