Provincie Noord-Brabant


Brabantlaan 1
Postbus 90151
5200 MC 's-Hertogenbosch
Telefoon (073) 681 28 12
Fax (073) 614 11 15
info@brabant.nl
www.brabant.nl
Bank ING 67.45.60.043
Postbank 1070176




Spectaculaire groei 'Brede Scholen'in Brabant

Sinds 2001 is het aantal brede scholen in Brabant enorm gegroeid. Waren er in 2001 nog maar in 11% van de Brabantse gemeenten brede scholen; in 2004 heeft 56% van de Brabantse gemeenten één of meer van deze scholen. Dat aantal zal verder groeien. Gedeputeerde Wim Luijendijk licht donderdag 11 november a.s. tijdens de presentatie van de publieksversie "Brede scholen in Brabant", de stand van zaken van de brede schoolontwikkeling toe. Deze presentatie vindt plaats in basisschool De Driesprong, Tafelbergplein 8 in Eindhoven om 16.30 uur.

De provincie wil dat het aantal Brede Scholen verder groeit. De voorspellingen gaan daar ook van uit. De verwachting is dat in 2007 79% van de gemeenten in Brabant een brede school heeft. Brede scholen zijn netwerken van instellingen als huiswerkbegeleiding, sport maar ook jeugdhulpverlening die samenwerken om zo de ontwikkelingskansen van kinderen te vergroten. Door deze samenwerking krijgen jongeren meer kansen.

De provincie maakt zich sterk voor de brede scholen in Brabant. Dat is één van de speerpunten van het onderwijsbeleid. Dit vertaalt zich in concrete activiteiten als het verstrekken van subsidies, het stimuleren van kennisverspreiding en het organiseren van studiedagen. Speciale aandacht is er de komende periode voor scholen voor voortgezet onderwijs. Maar ook in het basisonderwijs zal de provincie activiteiten ontwikkelen gemeenten en scholen te enthousiasmeren en ondersteunen.

Provinciaal Opbouworgaan Noord-Brabant (PON) zal aan twee basisscholen een prijs overhandigen voor hun deelname aan het onderzoek dat ten grondslag lag aan de PON-rapportage en de publieksversie "Brede scholen". De publieksversie zal breed worden verspreid onder gemeenten, scholen, schoolbesturen en instanties die betrokken zijn bij brede schoolontwikkeling in Noord-Brabant.

Journalisten zijn bij deze presentatie van de publieksversie van harte welkom.




Provincie Noord-Brabant