Gemeente Moerdijk


UITPUNT IN BIBLIOTHEEK MOERDIJK

De gemeente heeft besloten om subsidie van 4000,00 per jaar toe te kennen aan de bibliotheek Moerdijk voor een periode van twee jaar voor het inrichten van een Uitpunt. Na deze periode zal het Uitpunt worden geëvalueerd.

In de hoofdvestiging van de bibliotheek in Zevenbergen gaat het Uitpunt lokale culturele informatie over evenementen verzamelen en er is toegang tot de website Uitinbrabant en een onderdeel hiervan Uitinmoerdijk. In toekomst kan het Uitpunt worden uitgebreid met bijvoorbeeld de verkoop van kaarten voor lokale evenementen en een cultuurwinkel. In de vestigingen Klundert en Standdaarbuiten komt waarschijnlijk een informatiezuil. Door het inrichten van Uitpunt in de bibliotheek zal een grotere doelgroep worden bereikt, dan alleen via het Toeristisch Arrangementen Bureau.

De website Uitinbrabant/uitinmoerdijk bevat een agenda, nieuws, uitgaanstips, informatie over verschillende instellingen, personen, organisaties, een discussieplatform en de mogelijkheid tot zoeken.

Het opzetten van het Uitpunt kost 16.000,00. De kosten kunnen niet helemaal betaald worden door de bibliotheek, daarom deed de bibliotheek een beroep op de provincie en gemeente.