Gemeente Moerdijk


GEMEENTE PRAAT MET KERKBESTUUR OVER VERSTROOIINGSPLAATS

Het bestuur van de rooms-katholieke kerk in Fijnaart heeft bij de gemeente een verzoek ingediend om een strooiveld aan de leggen. De gemeente staat positief tegenover dit verzoek en neemt zelf de mogelijkheid tot asverstrooiing mee bij de herinrichting van de gemeentelijke begraafplaatsen.

Het kerkbestuur is gaan nadenken over een strooiveld naar aanleiding van een verzoek van een nabestaande om de as van een overledene te mogen verstrooien op de rooms-katholieke begraafplaats in Fijnaart. Het bestuur heeft nu het plan opgevat om een strooiveld aan te leggen om aan dit en toekomstige verzoeken te kunnen voldoen. Het college vindt dit een goede ontwikkeling en wil op korte termijn een gesprek voeren met het kerkbestuur. Het college gaat met de positieve insteek om vergunning tot verstrooiing te verlenen dit gesprek in.

De gemeente Moerdijk kent geen verstrooiingsplaatsen binnen het grondgebied. Ook de huidige gemeentelijke begraafplaatsen bieden op dit moment geen mogelijkheid om as te verstrooien. Bij de herinrichting van de begraafplaatsen wordt nagedacht over de mogelijkheden om verstrooiing mogelijk te maken.