Gemeente 's-Hertogenbosch

09-11-2004

OGGZ-convenant ondertekend!

Op donderdag 21 oktober was het zover en is tijdens de Conferentie "Zorgen zonder vragen" het OGGZ-convenant ondertekend (Openbare Geestelijke Gezondheidszorg) door de gemeenten uit de regio, het zorgkantoor VGZ en zorg- en welzijnsorganisaties.

Door de Bossche wethouder E. de Jonge en diverse sprekers is de huidige stand van zaken op het gebied van de OGGZ in de regio 's-Hertogenbosch nader uiteen gezet. Er zijn presentaties gegeven over de crisisopvang, het Bemoeizorgteam en het voorkomen van psychosociale klachten bij ouderen. Vervolgens tekenden de partijen het convenant waarna aanwezigen konden discussiëren over de belangrijkste aandachtspunten voor de komende jaren. Deze richtten zich onder meer op het verder ontwikkelen van een duidelijke visie waarbij voldoende aandacht dient te zijn voor preventie en afstemming met wijkgericht werken en vrijwilligersbeleid. Hierbij moeten niet alleen de zorg- en welzijnsinstellingen worden betrokken maar ook bijvoorbeeld woningbouwcorporaties, politie en huisartsen. Ook is er meer aandacht voor het cliëntenperspectief nodig.
Door deze conferentie is de bestuurlijke betrokkenheid van de regio versterkt: zij zijn beter geïnformeerd over de OGGZ en de relevantie voor hun eigen gemeenten.
foto OGGZ bijeenkomst

Mocht u geïnteresseerd zijn in het verslag van deze dag, klik dan op onderstaande link
Verslag OGGZ-conferentie (pdf) (302k)