Time : 2:28:08 PM
Date : Tuesday, November 09, 2004
Sender Name: Milieu- en Natuurraad van Vlaanderen

Witte rook boven de MiNa-Raad

Begin september 2004 vertrok Jan Verheeke, de waarnemende directeur van de MiNa-Raad, als gedetacheerde raadgever naar het kabinet van Vlaams minister Kris Peeters. Na een uitgebreide selectieprocedure selecteerde het Bureau van de Raad Luc Goeteyn om de algemene leiding van de MiNa-Raad waar te nemen.

Luc Goeteyn (43) is van opleiding Aardrijkskundige en volgde een bijkomende licentie Stedenbouw en Ruimtelijke Ordening. Hij werkt sinds september 1992 voor de MiNa-Raad, nadat hij voorheen achtereenvolgens coördinator Landbouw en Milieu en vanaf 1989 algemeen coördinator beleidswerking was bij de Bond Beter Leefmilieu (BBL).

Toen de MiNa-Raad opgericht werd in 1992 hoorde Luc Goeteyn tot de kleine groep secretariaatsleden die de MiNa-Raad uitgebouwd hebben tot wat het nu is. De voorbije 12 jaar hield Luc Goeteyn zich bezig met onder meer de strategische beleidsplanning, duurzame ontwikkeling, mobiliteit, landbouw, ruimtelijke ordening, natuur- en milieueducatie. In 2001 trok hij gedurende een jaar op leersabbat bij AMINAL, heel specifiek in het planningsteam. Daar leverde hij een bijdrage aan het Vlaamse milieubeleidsplan 2003-2007 en aan het opstarten en coördineren van de cel Doelgroepenbeleid. De laatste jaren concentreerde Luc Goeteyn zich steeds meer op het Europese (milieu)beleid.

Prof. em. dr. Rudi Verheyen, voorzitter van de MiNa-Raad, is tevreden met de keuze van de nieuwe waarnemende directeur. "Om de vier medewerkers van het secretariaat, die zich samen met een tiental externen kandidaat stelden, objectief te beoordelen, heeft de MiNa-Raad de hulp ingeroepen van een professioneel selectiebureau. Na het 'assessment', hakte het Bureau van de MiNa-Raad de knoop door. Met Luc Goeteyn beschikken we over een sterke opvolger van Jan Verheeke, die de geplogendheden van de MiNa-Raad heel goed kent. Samen met het hele Bureau van de Raad ben ik ervan overtuigd dat het secretariaat ook in de toekomst op dezelfde kwalitatief hoogstaande manier de werking van de MiNa-Raad zal ondersteunen."

Meer info:
Rudi Verheyen - tel. 03/820.22.88 - rudi.verheyen@minaraad.be Luc Goeteyn - tel. 02/558.01.42 - luc.goeteyn@minaraad.be

Foto: zie ook www.pressreleases.be
Luc Goeteyn, waarnemend directeur MiNa-Raad.

URL: http://www.minaraad.be