Ingezonden persbericht


Persbericht

9 november 2004

CTX introduceert 19 -monitor voor de veeleisende onderneming

~ een milieu- en gebruikersvriendelijke monitor voor de zakelijke markt ~

CTX, de beeldschermenspecialist, heeft zijn populaire nieuwe P-serie uitgebreid met een grotere monitor. Hiermee wil het bedrijf tegemoet komen aan de vraag naar kantooruitrusting die ergonomisch en milieuvriendelijk is.

De P972(L) is ontworpen door het Duitse ontwerpbureau Just Blue en heeft een 19 -scherm. Daarnaast integreert het 3E concern-concept van CTX ecologische, ergonomische en energiebesparende verbeteringen die tegemoet komen aan de toenemende milieubelangen van Europese ondernemingen.

Wij kunnen onze klanten nu meer keus bieden op het gebied van formaten met dezelfde kwaliteit, ontwerp en technologiestandaard, die ook gebruikt zijn in de P772(L) , aldus Jordan Popov, European Product Manager bij CTX. In de wetenschap dat de monitor veilig is voor zowel het milieu als de gezondheid van de werknemers, kunnen bedrijven er zeker van zijn dat ze een goede investering doen.

Net als de 17 -equivalent, heeft de P972(L) een laag energieverbruik. Hierdoor worden de operationele kosten van bedrijven teruggebracht, terwijl de prestaties gelijk blijven. De 19 - monitor is ecologisch verantwoord en voldoet aan de meest recente Europese standaarden, zoals TCO 03 en TÜV-GS. Hierin zijn normen voor energieverbruik, uitstootniveaus, ergonomie en de recyclebaarheid vastgelegd.

Daarnaast is de monitor gebruiksvriendelijk doordat er een speciale scherm-coating is gebruikt. Dit is ideaal voor mensen die vele uren per dag achter de monitor zitten. Bovendien is de monitor volledig verstelbaar in hoogte en is het tevens mogelijk hem naar voren of achteren te kantelen, links of rechts te draaien en in portret- of /landschappositie te zetten. Deze optimale ergonomische mogelijkheden verminderen het risico op rug- en nekklachten.

De 19 P972L (zonder DVI-aansluiting) is verkrijgbaar vanaf december voor een prijs van euro 569,-. Het model met DVI-aansluiting zal in het nieuwe jaar verkrijgbaar zijn.

Productspecificaties van de P972 (L):

* 19 TN Active Matrix TFT LCD

* 16 miljoen kleuren

* 16ms responstijd

* Anti-Glare scherm-coating

* Automatische geometrie en kleuraanpassing
* Volledige schermafbeelding bij alle resoluties
* 0.294mm pixel pitch

* Horizontale kijkhoek van 140º en verticale kijkhoek van 135º (CR=10)
* Contrastratio van 450:1

* 1280 x 1024 array matrix

* Voldoet aan VESA-normen voor wandmontage (100mm)
* VGA- en DVI -(enkel bij P972L) interface
* Voldoet aan de laatste veiligheidsstandaarden: CE, UL, CUL, FCC, TUV/GS, ISO13406-2, TCO 03
* Volledig verstelbaar in hoogte, kantelbaar naar links, rechts, voor, achter en in portret- of /landschappositie

Voor meer informatie over CTX Europa kunt u een bezoek brengen aan de website: http://www.ctxeurope.com.

(412 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

High-res beeldmateriaal is te downloaden vanaf: ftp://ftp.ctxeurope.com/

Over CTX
CTX is één van de grootste fabrikanten ter wereld op het gebied van plasmaschermen, CRT-monitors, LCD-schermen en LCD-projectoren. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Eindhoven. Daarnaast heeft het bedrijf een vestiging in Groot-Brittannië (Watford) en lokale CTX vertegenwoordigers in Duitsland (Bremen), Italië (Milaan) en Spanje (Madrid). CTX biedt kwaliteitsproducten voor een betaalbare prijs.

Dankzij de uitstekende R&D, productie en kwaliteitsgaranties weet CTX zijn positie als beeldschermspecialist al 23 jaar te handhaven.

In de afgelopen jaren heeft CTX vele prijzen gekregen van vooraanstaande tijdschriften in de VS, Azië en Europa, waaronder PC Magazine Italy - Beste koop, Computer Idee Nederland - Testwinnaar, PCW UK - Keuze van de redactie, Chip Germany - Testwinnaar. Voor meer informatie over CTX Europa, zie www.ctxeurope.com.

Voor verdere persinformatie, een testproduct of fotomateriaal, kunt u contact opnemen met: Lilian van Tongerlo bij LEWIS Communicatie BV: Tel: +31 (0) 40 235 46 00 Fax: +31 (0) 40 235 46 01 E-mail: lilianv@lewispr.com http://www.lewispr.com

Voor overige informatie kunt u contact opnemen met Marlies Smeenk, European marketing manager bij CTX Europe: Tel: +31 (0) 40 290 97 52 Fax: +31 (0) 40 290 97 39 E-mail: marlies@ctxnl.com http://www.ctxeurope.com

LEWIS Global Public Relations

Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com