Gemeente Dordrecht


Werkbezoek Staatssecretaris aan Dordrecht

De Antilliaanse Staatssecretaris Noris Gomes (Onderwijs, Cultuur, Jeugd/Jongeren Ontwikkeling) heeft maandag, vergezeld van gevolmachtigde minister Paul Comenencia, een bezoek gebracht aan de gemeente Dordrecht, een van de grootste en meest succesvolle Antillianen-gemeenten in Nederland.

De delegatie werd door burgemeester R. Bandell ontvangen in de Kennedyzaal van het stadhuis. Ook aanwezig waren mevrouw van Biemen (Hoofd Afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling), de heer Gilbert Isabella (projectleider Antillianenbeleid Dordrecht) en mevrouw Notenboom (Afdeling Communicatie). Na het ontvangst kreeg de Antilliaanse delegatie toelichting op het Antillianenprogramma van de gemeente en werd het Antilliaanse ontmoetingspunt "Pa Tur" in de Tollenstraat in Oud-Krispijn bezocht voor een presentatie en een door vrijwilligers voorbereide Antilliaanse lunch. Tenslotte bracht de delegatie ook een bezoek aan de Foyer van Direkshon in de Colijnstraat en de meetingpoint in Crabbehof. In de Colijnstraat werd de delegatie ontvangen door wethouder Kamsteeg en casusregisseur mevrouw Casimiri.

De presentaties illustreerden hoe de gemeente Dordrecht, met steun van de Rijksoverheid en hechte samenwerking met vrijwilligersorganisaties, werkt om Antilliaanse jongeren en alleenstaande moeders opvangen en begeleiden om een productieve rol te kunnen vervullen in de Nederlandse samenleving. Dordrecht kan zeker gezien worden als een voorbeeldstad voor wat betreft de "Antillen gemeentes" in Nederland. Dordrecht telt 120.000 inwoners en is qua inwonersaantal te vergelijken met Curaçao. De gemeente Dordrecht is multi cultureel en telt maar liefst 116 nationaliteiten. In Dordrecht wonen circa 3.300 Antillianen en Arubanen.

Naast Staatssecretaris Gomes en gevolmachtigde minister Comenencia, bestond de Antilliaanse delegatie verder uit mevr Vivien Pengel-Calmez (Hoofd Algemene en Juridische Zaken Antillenhuis), Henco Cicilia (beleidssecretaris Staatssecretaris Gomes) en Norman Serphos (Voorlichter Antillenhuis).

Bij publicatie van de foto's graag bronvermelding: Nico van der Ven/Antillenhuis


---- --