Ingezonden persbericht

Digiscape lanceert projectbeheersing voor het MKB

"Drie van de vier projecten mislukt door slechte communicatie"

DELFT, 20041109 -- DELFT - 09-11-2004. Uit recent onderzoek, uitgevoerd door KPMG, is gebleken dat slechte communicatie de hoofdoorzaak is van het falen van projecten. Zo bleek dat de communicatie doorgaans niet specifiek wordt afgestemd op de verschillende doelgroepen, zelden of nooit strategisch wordt ingezet en dat er bij de meerderheid van de betrokkenen bij een project onduidelijkheid bestaat over de gemaakte afspraken.


Middels ICT-oplossingen proberen softwareleveranciers te hulp te schieten. Zo ontwikkelde Microsoft het projectcommunicatie-pakket SharePoint, waarmee projectleden en afdelingen toegang kunnen krijgen tot alle voor hen relevante informatie in een centrale omgeving. Vanwege de benodigde hoge investeringskosten kan dit product doorgaans alleen voor grote bedrijven een oplossing bieden.

De firma Digiscape uit Delft heeft de mogelijkheid gezien om aan het bezwaar van hoge investeringskosten tegemoet te komen en heeft, met name voor de kleinere en middelgrote bedrijven, het projectcommunicatie-pakket ProjectFlow ontwikkeld en op de markt gebracht. Digiscape is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software waarbij de interactie tussen personen centraal staat. Hierbij kan vooral gedacht worden aan interactieve websites, content managementsystemen en intranet- en webapplicaties.

Projectcommunicatiesoftware zoals SharePoint en ProjectFlow dragen zorg voor een verbetering van de communicatie tussen de deelnemers aan projecten en medewerkers op afdelingen. Personen kunnen middels deze software onder meer gebruik maken van documentbeheer, contactgegevensbeheer, agendabeheer, planningbeheer en aan elkaar vraagstukken voorleggen en taken toewijzen.

In de maanden november, december en januari 2005 voert Digiscape actief campagne ter promotie van hun projectcommunicatiesoftware en kunnen bedrijven een geheel vrijblijvende demonstratie aanvragen.

Meer informatie over SharePoint is te vinden op :www.microsoft.nl/sharepoint
Meer informatie over ProjectFlow is te vinden op:www.projectflow.nl




Ingezonden persbericht