Provincie Noord-Holland

Wijziging plan ambulancestandplaatsen Amsterdam en Amstelland en de Meerlanden

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben op 9 november 2004 besloten enkele wijzigingen aan te brengen in hun plan voor de standplaatsen in Amsterdam en in Amstelland en de Meerlanden. De wijzigingen staan beschreven in de notitie "Ambulancestandplaatsen in de deelregios Amsterdam en Amstelland en de Meerlanden".

In Amsterdam blijven de huidige standplaatsen aan de Karperweg, Valckenierstraat en Meibergdreef bestaan. De uitvoering van het huidige plan om deze standplaatsen beter over de stad te spreiden levert te veel problemen op. Om het westelijke deel van de gemeente Amsterdam en het noordelijke deel van de gemeente Haarlemmermeer goed te kunnen bereiken is een extra standplaats nodig aan of in de omgeving van het Jan van Schaffelaarplantsoen.

De standplaats aan de Adrianahoeve in Hoofddorp zal volgens het gewijzigde plan verhuizen naar het bedrijventerrein De President aan de zuidoostelijke kant van Hoofddorp. De standplaats aan de Fokkerlaan in Amstelveen zal verplaatst worden naar Bovenkerk. De standplaats Aalsmeer blijft vanwege de grote verkeersdrukte open tot aan de voltooiing van de verlegde N201, maar het aantal uren waarop de standplaats bezet is, kan afnemen nadat de nieuwe standplaatsen in Bovenkerk en bij Hoofddorp in gebruik zijn genomen.

Aan deze wijzigingen is langdurig overleg met gemeenten, de beide ambulancediensten in de regio, de meldkamer ambulancezorg en zorgverzekeraars voorafgegaan. Er is ook afgestemd met de plannen die in Zuid-Holland leven, zoals de vestiging van een standplaats in of nabij Lisse.

GS vertrouwen erop dat er nu snel een akkoord wordt bereikt tussen de ambulancediensten en de gemeenten voor de vestiging van de nieuwe standplaatsen, zodat de verbetering ook daadwerkelijk op korte termijn gestalte kan krijgen.

Het plan van GS is nu voor inspraak vrijgegeven. Vóór het einde van dit jaar willen GS een definitief besluit nemen. De notitie "Ambulancestandplaatsen in de deelregios Amsterdam en Amstelland en de Meerlanden" is te vinden op de provinciale website: www.Noord-Holland.nl/informatie voor de burger/welzijn. Marcel van Kanten 9 november 2004