Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST
VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 2 november 2004
O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng

1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 26 oktober 2004. Toelichting:
Wekelijks wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies:
Instemmen met de besluitenlijst.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten; punt 1 wethouder De Roode wordt veranderd in niet-openbaar.
2. Jaarverslag van de commissie Bezwaarschriften Abcoude en Breukelen. Toelichting:
Er is bij de gemeente Abcoude een sterke daling te zien (36%) van het aantal bezwaarschriften. Vooral bij VROM en Openbare Werken daalt het aantal bezwaarschriften. Bij Sociale Zaken is er sprake van een stijging. De Commissie ziet bij de gemeente Abcoude een verbetering op het gebied van communicatie met burgers (vooraf horen) en de motivering van de primaire besluiten. Dit is van invloed geweest op het aantal ingediende bezwaarschriften in 2003 ten opzichte van 2002. Ambtelijk advies:
Jaarverslag voor kennisgeving aannemen.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.
PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode

1. Bouwplan voor een uitbreiding van het Piet Mondriaan Gebouw met twee lokalen aan de Broekzijdselaan 46 te Abcoude.
Toelichting:
Op 14 oktober 2004 is er een bouwaanvraag ingediend voor een uitbreiding van het Piet Mondriaan Gebouw met twee lokalen aan de Broekzijdselaan 46 te Abcoude. Omdat het bouwplan niet past binnen de voorschriften van het huidige bestemmingsplan `Abcoude Noord I', is deze bouwaanvraag tevens aangemerkt als een verzoek om vrijstelling. De uitbreiding past wel binnen het toekomstige bestemmingsplan `Woongebied Abcoude' en het stedenbouwkundig programma zoals dat destijds is opgesteld voor de brede school. Voorgesteld wordt aan het college van burgemeester en wethouders om de vrijstellingsprocedure als bedoeld in artikel 19 lid 2 WRO te volgen. Dit houdt in dat de bouwaanvraag vier weken ter visie wordt gelegd. Indien tegen de bouwaanvraag geen zienswijzen worden kenbaar gemaakt, beslist het college binnen vier weken na de tervisielegging op de bouwaanvraag.
Ambtelijk advies:
Voorgesteld wordt een vrijstellingsbesluit als bedoeld in artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) voor te bereiden door op grond van artikel 19a lid 2 WRO toepassing te geven aan artikel 19a lid 4 WRO en de bouwaanvraag vier weken ter inzage te leggen overeenkomstig afdeling
3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. Nagegaan moet worden of een nieuwe aanbesteding voordelen biedt. Dit nader bespreken in de stuurgroep Masterplan.
---


2. Parkeervergunningen Dorpszicht nummers 1 t/m 8, 10, 12, 14, 16, 18 en 20 en patiowoningen Dorpszicht.
Toelichting:
De bewoners van Dorpszicht nummers 1 t/m 8, 10, 12, 14, 16, 18 en 20 hebben gevraagd om parkeervergunning, omdat in verband met de oplevering van de MFA en de bouw van de 5 patiowoningen aan Dorpszicht de parkeerdruk zal toenemen. Voorgesteld wordt de vergunningprocedure nu af te ronden. Omdat de parkeerdruk vooral ´s ochtends en ´s avonds groot is, wordt voorgesteld een deel van Dorpszicht aan te wijzen als weggedeelte waarop parkeren van 16.00 uur tot 9.00 uur enkel aan vergunninghouders is toegestaan. Daarnaast kunnen de bewoners van de patiowoningen vergunning vragen voor een eventuele tweede auto (voor de eerste auto is parkeerplaats op het eigen erf).
Ambtelijk advies:

1. Voorgesteld wordt een deel van Dorpszicht aan te wijzen als weggedeelte waarop het parkeren van 16.00 uur ´s middags tot 9.00 uur ´s ochtends enkel aan vergunninghouders is toegestaan, overeenkomstig bijgevoegde tekening.

2. Voorgesteld wordt geen parkeervergunningen te verlenen aan de bewoners van de nieuwe patiowoningen aan Dorpszicht voor de eerste auto.
3. Voorgesteld wordt de parkeervergunningen te verlenen voor 1 jaar à 24,24. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.
PORTEFEUILLE: wethouder Y.M.G. van den Heerik
PORTEFEUILLE: wethouder E. Doorn
Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 9 november 2004. De secretaris, de burgemeester,


---