Persberichten dinsdag

's-Hertogenbosch 09-11-2004

VERKEERSCONTROLE

's-Hertogenbosch - Maandagmiddag is zowel op de Koningsweg als op de van Grobbendoncklaan in 's-Hertogenbosch een verkeerscontrole gehouden. Bij deze controles werden totaal 43 bekeuringen uitgeschreven. 18 bestuurders werden bekeurd omdat ze te hard reden. 17 kregen een proces-verbaal omdat ze hun gordel niet om hadden. Bij zes personen waren de autopapieren niet in orde. Een voetganger liep door rood en een automobilist werd bekeurd omdat hij over het fietspad reed.

MAN AANGEHOUDEN VOOR WINKELDIEFSTAL

's-Hertogenbosch - Maandagmiddag is een 30-jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden. Hij werd in een winkel aan het Boschmeerplein in 's-Hertogenbosch betrapt toen hij rookwaren wegnam. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij heengezonden.

VERKEERSCONTROLE

's-Hertogenbosch - Maandagmiddag is op Treurenburg in 's-Hertogenbosch een verkeerscontrole gehouden. Er werd van 10 bromfietsen het vermogen gemeten daarbij bleek dat 9 bromfietsen waren opgevoerd. 16 personen werden bekeurd omdat ze hun autogordel niet om hadden. Een automobilist werd bekeurd omdat hij niet handsfree zat te bellen.

GLAASJE OP

's-Hertogenbosch - Maandagavond, even voor 20.30 uur, werd op de Rietveldenweg in 's-Hertogenbosch een 50-jarige vrouw uit Heusden bekeurd. De vrouw reed met een auto terwijl ze te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg ze ook een rijverbod van 2 uur.

GORDELCONTROLE

Vught - Maandagmiddag zijn autogordelcontroles gehouden op de Bosscheweg en de Kapellaan in Vught. Totaal 10 bestuurders werden bekeurd omdat ze hun gordel niet om hadden.

GLAASJE OP

Haaren - In de nacht van maandag op dinsdag, rond 01.45 uur, werd op de Mgr. Zwijsenstraat in Haaren een 39-jarige man uit Goirle bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 1 uur.

GEWONDEN BIJ ONGEVAL MET AMBULANCE

Uden - Maandagmiddag zijn twee personen gewond geraakt bij een ongeval. Rond 15.30 uur reed een ambulance, bestuurd door een 34-jarige man uit Zeeland met optische en geluidssignalen over Kornetstraat in Uden. Op de kruising met de Rondweg wilde de bestuurder in de richting Veghel zijn weg vervolgen. De ambulance reed stapvoets door het rode licht de kruising op. Over de Rondweg naderde vanuit de richting A50 een auto, bestuurd door een 45-jarige man uit Uden. Waarschijnlijk heeft deze laatste de ambulance niet opgemerkt. Op de kruising kwamen de twee auto's met elkaar in aanrijding. Bij de aanrijding raakte de ambulancebroeder, de man uit Uden en zijn 44-jarige echtgenote gewond. Ze zijn samen met de patiënt die in de ambulance lag overgebracht naar het ziekenhuis in Veghel.

MEISJE GEWOND BIJ ONGEVAL

Uden - Maandagmiddag is een 11-jarig meisje uit Uden bij een ongeval gewond geraakt. Het meisje fietste over Sieberg in Uden. Daar wilde ze linksaf rijden. Zonder te kijken reed het meisje vervolgens linksaf, waarbij ze in aanrijding kwam met een auto bestuurd door een 46-jarige man uit Cuijk. Het meisje is met armletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Veghel.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

Uden - Maandagmiddag is een 48-jarige man uit Wijchen aangehouden. Hij werd in een winkel aan de Losplaats in Uden betrapt toen hij levensmiddelen wegnam. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij heengezonden.

RIJBEWIJS EN MOTOR KWIJT BIJ SNELHEIDSCONTROLE

Oss - Dinsdagmorgen werd op de Havenstraat in Oss een snelheidscontrole gehouden. Daarbij werd een 27-jarige motorrijder uit 's-Hertogenbosch bekeurd omdat hij met een snelheid van 116 km/u reed. Op de Havenstraat is maximaal 50 km/u toegestaan. Omdat hij meer dan 50 km/u te hard reed werd zijn rijbewijs ingevorderd en de motor inbeslaggenomen.

AUTO INBESLAGGENOMEN

Oss - Dinsdagmorgen werd op de Singel 1940 1945 in Oss een verkeerscontrole gehouden. Bij de controle werd een auto, bestuurd door een 20-jarige man uit Oss, gecontroleerd. Daarbij bleek, dat de man niet in het bezit was van een rijbewijs. Daar dit de vierde keer was dat de man werd bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs werd de auto van de man inbeslaggenomen.

TE DIEP IN HET GLAASJE

Mill De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 38-jarige automobilist betrapt op het rijden onder invloed. Op het Meulenveldt in Mill bleek de man te diep in het glaasje gekeken te hebben.

TWEEDE VERDACHTE HANDEL IN DRUGS AANGEHOUDEN

Grave De politie heeft dinsdagmorgen vroeg een 18-jarige inwoner van Grave aangehouden in zijn woning. De man wordt verdacht van handel in verdovende middelen. In dit onderzoek hield de politie afgelopen vrijdag al een 24-jarige man uit Grave aan. In de woning van deze 24-jarige verdachte werden artikelen voor drugshandel aangetroffen en inbeslaggenomen. Een zevental gebruikers in de leeftijd van 16-27 jaar uit Grave werd die dag eveneens aangehouden. De kopers zijn na verhoor reeds in vrijheid gesteld. De 24-jarige verdachte is dinsdag voorgeleid aan de rechter commissaris. De vandaag aangehouden verdachte is inverzekeringgesteld.

RIJBEWIJS KWIJT BIJ SNELHEIDSCONTROLE

Escharen - Dinsdagmorgen is op de Hoogeweg in Escharen snelheidscontrole gehouden. Op deze weg waar 80 km/u gereden mag worden, werden twee bestuurders bekeurd omdat ze te hard reden, respectievelijk 122 en 144 km/u. Van de bestuurder, een 71-jarige man uit Wijchen, die 144 km/u reed, werd het rijbewijs ingevorderd omdat hij meer dan 50 km/u te hard reed.