Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 024-3292378
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persbericht
Datum Nummer persbericht
9 november 2004 c096


Laatste selectieronde marktpartijen Waalfront

Het college van burgemeester en wethouders heeft drie marktpartijen geselecteerd voor de bouw van ruim 2000 woningen in Nijmegen-West. Fortis Vastgoedontwikkeling NV/Johan Matser Projectontwikkeling BV, ING Real Estate/Heiligersprojectontwikkeling BV en Rabo Vastgoed BV zijn gekozen vanwege hun visie op het gebied, referentieprojecten, samenwerking en financieel-economische geschiktheid.

In de visies van deze partijen liggen de accenten op de relatie met het water en de omliggende wijken, bereikbaarheid, parkeren, cultuurhistorische waarden in het gebied en milieu.

De komende weken worden de visies en uitgangspunten van deze partijen nader besproken. Dit gebeurt door een commissie die bestaat uit afgevaardigden van de gemeente en een externe adviseur van de Brink Groep. Op basis daarvan sluit de gemeente Nijmegen een intentieovereenkomst met één van deze partijen. Hierin worden afspraken gemaakt over de verdere invulling van de plannen en verdeling van de financiële risico's. Deze intentieovereenkomst wordt begin volgend jaar ter besluitvorming aan de gemeenteraad voorgelegd. In 2005 en 2006 worden de afspraken over deze samenwerking verder uitgewerkt tot een samenwerkingsovereenkomst. Of de intentieovereenkomst daadwerkelijk wordt omgezet in een samenwerkingsovereenkomst hangt af van het raadsbesluit in 2006 over de voortgang van Koers West. De gemeente verwacht in 2009 met de bouw van het Waalfront te kunnen starten. Deze loopt door tot 2020.

Het Waalfront is onderdeel van Koers West; een grootscheepse herontwikkeling van Nijmegen-West. Naast de bouw van het Waalfront bestaat Koers West uit de aanpak van de bedrijventerreinen aan de Noord- en Oostkanaalhavens en de aanleg van een stadsbrug die het Noordelijke en het historische stadsdeel met elkaar verbindt.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arian Kuil, doorkiesnummer
024-3292380