Ingezonden persbericht


MORE netwerk.nl nieuwe sponsor van clinics Rotterdam Basketbal

ROTTERDAM - MORE netwerk.nl is de nieuwe sponsor van de clinics van Rotterdam Basketbal. De groep van bedrijven is de opvolger van het Rotterdamse afvalverwerkingsbedrijf AVR, dat de basketbalstimulering op (basis)scholen in Rotterdam en regio de afgelopen drie jaar ondersteunde. Het officiële startsein van de samenwerking wordt gegeven vrijdag 12 november als de Amerikanen Khayri Battle en Shelton Colwell vanaf 9.00 uur in sporthal Margriet een clinic verzorgen voor de leerlingen van praktijkschool De Wegwijzer in Schiedam.

MORE staat voor Maatschappelijk Ondernemen Rotterdam En omstreken. MORE netwerk.nl wordt gevormd door een dertigtal bedrijven uit de regio Rijnmond, die met het ondersteunen van tal van maatschappelijke projecten iets terug willen doen voor de samenleving. Maatschappelijk ondernemen met oog voor zowel het zakelijke als sociale aspect. Of anders gezegd, ondernemen met hoofd en hart. Jan Boer, partner van KPMG Rotterdam en voorzitter van MORE netwerk.nl, zal vrijdag 12 november door het schieten van een strafworp de samenwerking tussen zijn bedrijvennetwerk en Rotterdam Basketbal officieel bekrachtigen.

Dat gebeurt tijdens een van de gymnastieklessen van de eerstejaars leerlingen op praktijkschool De Wegwijzer, omdat de Schiedamse onderwijsinstelling onlangs in samenwerking met de Sportraad Zuid-Holland en de provincie Zuid-Holland een project 'sportpromotie' is gestart. Clinics door spelers van Rotterdam Basketbal sluiten daar naadloos op aan. Doelstelling van dit project is om de leerlingen door het aanbieden van verschillende sporten opnieuw kennis te laten maken en vooral te interesseren voor het lidmaatschap van een vereniging. Andere doelstellingen van het project zijn het vinden van een zinvolle vrijetijdsbesteding en het bestrijden van bewegingsarmoede.


---

Noot voor partners: Nadere informatie: Ardie den Hoed: 06-53.45.05.23.

-----------------------


---- --