PWC
http://www.pwc.com/nl

PwC: KWF Kankerbestrijding wint Transparant Prijs 2004


-PERSBERICHT-

Den Haag, 9 november 2004

KWF Kankerbestrijding wint Transparant Prijs 2004

Vandaag heeft Morris Tabaksblat in de Nieuwe Kerk in Den Haag De Transparant Prijs uitgereikt aan KWF Kankerbestrijding. De Transparant Prijs, ter hoogte van 15.000 euro voor het meest transparante jaarverslag over 2003 in de charitatieve sector, is in het leven geroepen door PricewaterhouseCoopers en de Donateurvereniging om een structurele bijdrage te leveren aan de kwaliteit en de transparantie van de verslaggeving in de charitatieve sector.

Uit 84 inzendingen had KWF Kankerbestrijding de beste score op de beoordelingscriteria governance, financiële verantwoording en communicatie met belanghebbenden. Belangrijkste verbeterpunt dat de jury de instelling wil meegeven is het informeren over de toekomstontwikkelingen.

Juryvoorzitter mr. Morris Tabaksblat: 'KWF Kankerbestrijding heeft de prijs gewonnen, omdat het één van de weinige verslagen is die op alle criteria goed heeft gescoord. Een gedegen jaarverslag in alle opzichten: helder, informatief en leesbaar.'

De jury van de Transparant Prijs bestaat uit: Juryvoorzitter mr. Morris Tabaksblat, voorzitter Commissie Corporate Governance; Prof. Dr. Arnold Schilder RA, lid Directie De Nederlandsche Bank NV; Esther Jacobs MA, voorzitter Donateursvereniging Nederland en Pim Mol, lid Raad van Bestuur MeesPierson.

---